Terug naar Apple reageert op beschuldiging van deelname aan PRISM
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple reageert op beschuldiging van deelname aan PRISM

Door Redactie iCreate17 juni 2013 14:011 min. leestijd0

Zondagnacht heeft Apple een open brief gepubliceerd, waarin het bedrijf reageert op de beschuldiging dat ook zij persoonlijke gegevens van klanten, inclusief gespreksregistraties, naar het geheime PRISM-project van de Amerikaanse overheid hebben doorgesluisd.

Niet persoonlijks

In de brief verklaart Apple dat de overheid hen ‘een paar duizend verzoeken om informatie heeft gedaan.’ Apple’s juridische afdeling zou elk verzoek nauwkeurig hebben bestudeerd en telkens zo weinig mogelijk of helemaal geen informatie hebben verstrekt. Dat zou geen persoonlijke informatie betreffen, maar informatie die de politie vroeg voor het oplossen van overvallen, vermissingen en dergelijke.

Apple zegt ook dat ‘de bescherming van de persoonlijke gegevens van klanten altijd een hoge prioriteit heeft.’ Zo zijn gesprekken via iMessage en FaceTime gecodeerd: alleen de zender en de ontvanger kunnen ze zien of lezen. Kortom, Apple-klanten kunnen rustig slapen. Ben jij nu gerustgesteld?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Edward Snowden

Het omstreden PRISM-surveillanceprogramma van de Amerikaanse overheid kwam twee weken terug aan het licht door toedoen van ex-CIA-agent Edward Snowden, die als klokkenluider het afluisterschandaal via The Washington Post en The Guardian in de openbaarheid bracht.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar