Terug naar Tim Cook: 'We gaan meer doen voor professionele gebruikers'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Tim Cook: 'We gaan meer doen voor professionele gebruikers'

Door Koen van Ekeren1 maart 2017 14:042 min. leestijd0

De laatste jaren concentreert Apple zich vooral op de iPhone, iPad en Apple Watch, terwijl de Mac steeds meer op het achtergestelde kindje begint te lijken. Dit tot teleurstelling van een grote groep professionele gebruikers van Apple’s computers, maar Tim Cook belooft beterschap.

iMac, professionele gebruikers, Mac pro

‘Apple niet alleen consumentgericht’

Tijdens een aandeelhoudersvergadering afgelopen dinsdag verzekerde de directeur dat Apple zich meer voor professionele gebruikers gaat inspannen. Volgens Cook is met name het creatieve veld bijzonder belangrijk voor Apple, waarmee hij zich verweerde tegen de gedachte dat Apple nu alleen consumentgericht is.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De kritiek van de professionele gebruiker is niet vreemd, want Apple’s desktop-computers hebben al enkele jaren geen upgrade gekregen. Zo werd de Mac Pro in 2013 voor het laatst geüpdatet.

‘AirPods zijn een cultureel fenomeen’

Ook liet Apple’s directeur zich tijdens de aandeelhoudersvergadering uit over de nieuwe AirPods, waarbij Apple niet aan de hoge vraag lijkt te kunnen voldoen. In de online Apple Store hebben de draadloze oordoppen een levertijd van zes weken. ‘Daar werken we aan. We maken ze zo snel als we kunnen’, tekent Business Insiderop uit de mond van Cook. Die is uiteraard lovend over de AirPods: ‘Ze zijn bijna magisch en ze groeien uit tot een cultureel fenomeen.’

De bijeenkomst werd voor het laatst in de Town Hall van 1 Infinite Loop gehouden. Volgend jaar vindt de algemene vergadering plaats in het Steve Jobs Theater van Apple Park, het nieuwe hoofdkwartier van Apple.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar