Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

De 5 meest verrassende Apple-producten van 2020

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iPad Air Touch ID


Lees verder na de advertentie

2020 is bijna voorbij. Voor Apple-liefhebbers was het ondanks alles toch een mooi jaar, want er verschenen al met al zo’n twintig nieuwe producten. Alsof er niets aan de hand is. Dit zijn wat ons betreft de vijf opvallendste Apple-producten van het jaar!

MacBook Air met M1

Al tijdens de WWDC in juni kondigde Apple aan zelf chips te gaan maken voor de Mac. Voor onder meer de iPhone doen ze dat al langer. De eerste Macs met Apple’s M1-processor verschenen uiteindelijk in november: het gaat om een MacBook Air, een MacBook Pro en een Mac mini. En wat blijkt? De M1 is een waar snelheidsmonster. Apple verbaasde er vriend en vijand mee.

In de video hierboven zie je hoe bizar snel je apps kunt openen op een M1-Mac. We hebben voor deze video gebruikgemaakt van onze MacBook Air M1, die eigenlijk amper nog onderdoet voor de meer geavanceerde MacBook Pro. Bovendien is hij lager geprijsd dan de MacBook Air met Intel-chip die eerder dit jaar verscheen.

iPad Air


kooptip

Als je de nieuwe iPad Air ziet, zou je je bijna vergissen: dit is toch een iPad Pro? Maar nee, het is toch écht de Air. Die heeft sinds dit jaar het futuristische design dat eerder exclusief voor de iPad Pro was. Dat wil zeggen, een scherm met afgeronde hoeken en een smalle rand eromheen. De thuisknop ontbreekt. Je ontgrendelt de Air met Touch ID, verwerkt in de sluimerknop.

Naast het design heeft de iPad Air nog meer populaire functies overgenomen van de iPad Pro. Zo is ook de Air geschikt voor gebruik met de tweede generatie Apple Pencil, en heeft hij een usb-c-connector in plaats van een Lightning-connector. Bovendien ondersteunt de Air net zoals de Pro Apple’s nieuwe Magic Keyboard.

Magic Keyboard voor iPad

iPad Air Magic Keyboard

De laatste jaren zijn de mogelijkheden van de iPad steeds verder uitgebreid, waardoor hij steeds beter je MacBook kan vervangen. Met het nieuwe Magic Keyboard is de illusie compleet, en zou je bijna vergeten dat je met een tablet aan het werk bent. Typen op het Magic Keyboard van de iPad voelt als typen op de MacBook. Niet in de laatste plaats omdat dit toetsenbord een trackpad heeft. En dan nog een laatste vleugje magie: klik je je iPad vast aan het Magic Keyboard, dan lijkt hij boven het toetsenbord te zweven.

iPhone 12 mini

iPhone 12 mini

De laatste jaren werden de iPhones steeds meer groter. Tótdat tijdens de iPhone-keynote in oktober de iPhone 12 mini werd onthuld – op de achtergrond klonk een James Bond-muziekje. De mini is met een schermdiagonaal van 5,4 inch weliswaar klein, maar bijzonder fijn. Hij heeft namelijk alles was de reguliere iPhone 12 ook heeft: 5G, ondersteuning voor MagSafe en natuurlijk het nieuwe ontwerp met de vlakke zijkanten.

AirPods Max

Kleurencombinaties AirPods Max

Op de valreep van 2020 presenteerde Apple de langverwachte AirPods Max: de eerste over-ear koptelefoon van Apple. Binnen een handomdraai is de koptelefoon gekoppeld met je Apple-apparaten. En natuurlijk heeft hij alles wat je van AirPods mag verwachten: actieve ruisonderdrukking, transparantie-modus en ruimtelijke audio.

De AirPods Max-koptelefoon is dus helemaal bij de tijd, maar heeft een chique retro-look. Hij is verkrijgbaar in vijf kleuren: spacegrijs, zilver, hemelsblauw, groen en roze. Binnenkort kun je in al die kleuren ook losse oorkussentjes kopen om je eigen kleurencombinaties te maken.

Wij zijn benieuwd: wat is volgens jou het beste Apple-product van 2020? Laat het hieronder weten bij de reacties!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!