Terug naar Apple probeert opnieuw te schikken met werknemers
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple probeert opnieuw te schikken met werknemers

Door Jelle Mol15 januari 2015 09:462 min. leestijd0

Weet je nog, de rechtszaak van werknemers van Apple, Google, Intel en Adobe over salarisafspraken die pas vier jaar aan de gang is? De bedrijven doen nu een nieuwe poging om een eind te breien aan de zaak, nadat vorig jaar een schikkingsvoorstel van $ 2.000 tot 8.000 per werknemer (totaal: $ 324 miljoen) werd afgewezen. ‘Te laag’, was toen het oordeel van de rechter, en dus zou het bedrag nu opgehoogd zijn naar een slordige $ 415 miljoen.

Salaris- en wervingsafspraken

De zaak werd in 2011 aangespannen vanwege vermeende salaris- en wervingsafspraken tussen de vier techgiganten. Niemand minder dan Steve Jobs zou een grote rol hebben gespeeld bij de totstandkoming van de wervingsafspraken, waarmee Apple, Google, Intel en Adobe wilden voorkomen dat ze getalenteerd personeel bij elkaar wegkaapten voor hogere salarissen. De aanklagers zagen een schikking van een paar duizend dollar per werknemer wel zitten, maar rechter Lucy Koh (bekend van de Apple vs. Samsung-zaken) vond dat bedrag te laag in vergelijking met een eerdere schikking in een vergelijkbare zaak.

Koh schreef destijds dat de bedrijven met minimaal ‘$380 miljoen over de brug moesten komen’, en het lijkt erop dat dat nu inderdaad gebeurd is. Een officiële verklaring is er nog niet, maar het is aannemelijk dat het nieuwe schikkingsvoorstel op korte termijn geaccepteerd wordt. Leuk extraatje bovenop de toch al forse salarissen.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar