Terug naar 'Baanbrekend: Apple werkt stiekem aan diabetes behandeling met Apple Watch'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Baanbrekend: Apple werkt stiekem aan diabetes behandeling met Apple Watch'

Door Laura Grootaarts13 april 2017 09:502 min. leestijd0

Apple richt zich al jaren sterk op de gezondheid van zijn klanten, en maakt nog steeds grote stappen op dit vlak. Apple zou werken aan een methode voor het doorlopend meten van de bloedsuikerspiegel. Dat zou een doorbraak kunnen betekenen bij de behandeling van diabetes.

Volgens CNBC is er een klein team van biomedische ingenieurs bij Apple dat werkt aan een oplossing. Ze zouden in het geheim werken in een kantoor in Californië, in de buurt van het hoofdkantoor van Apple.

Bloedsuikerspiegel constant meten

Apple zou werken aan een methode waarbij de bloedsuikerspiegel constant in de gaten wordt gehouden. Hiervoor zouden sensoren worden gebruikt die het glucosegehalte meten door middel van licht dat door de huid heen schijnt. Bloedprikken wordt daarmee verleden tijd. Het zou een doorbraak inhouden voor Apple én voor de medische industrie. Het onderzoek zou al in zoverre gevorderd zijn, dat er gekeken wordt in hoeverre alles praktisch haalbaar is

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Behandeling diabetes met de Apple Watch?

Force Touch Apple Watch

Het idee zou nog afkomstig zijn van Steve Jobs en naar verluidt wordt er al vijf jaar aan gewerkt door medische experts. Hoe de sensoren vormgegeven gaan worden, is nog maar de vraag. Tim Cook wist vorig jaar nog te vertellen dat Apple bezig is met medische producten maar, dat de Apple Watch (de meest voor de hand liggende optie) niet kan worden ingezet als medisch apparaat. De keuringen daarvoor zijn te streng en nemen vooral te veel tijd in beslag, wat de ontwikkeling van het horloge in de weg kan zitten. Wat natuurlijk wel kan, is dat de glucosemeter wordt ingebouwd in een Apple Watch-bandje.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar