Terug naar ‘Apple presenteert nieuwe MacBook en MacBook Pro op WWDC’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple presenteert nieuwe MacBook en MacBook Pro op WWDC’

Door Sven Lamers17 mei 2017 09:253 min. leestijd1

De laatste jaren was Apple’s ontwikkelaarsconferentie WWDC altijd alleen maar gericht op de nieuwe besturingssystemen. Dit jaar komt daar mogelijk verandering in. Er zijn al meerdangenoeggeruchten over een Siri-speaker, daarnaast wordt er mogelijk ook een 10,5-inch iPad gepresenteerd. Nu giet de erg betrouwbare Mark Gurman van Bloomberg nog meer olie op het vuur: Apple zou van plan zijn om zowel de 12-inch MacBook als de MacBook Pro een update te spenderen. En zelfs een geüpdatete 13-inch MacBook Air is volgens hem mogelijk.

MacBook Pro met Kaby Lake

De MacBook Pro heeft net een nieuw design gekregen, dus verwachten niet dat de nieuwe versie er anders uit gaat zien. Het gaat dus om een zogeheten ‘spec bump’ – nieuwe interne onderdelen om de Pro sneller te maken. Hier is de verwachting dat Apple zijn professionele laptop met de nieuwste generatie Intel-processors uit de Kaby Lake-serie gaat uitrusten. Deze zijn iets sneller, maar vooral energiezuiniger. Nog belangrijker is echter de ondersteuning voor 32 GB werkgeheugen. Na de lancering van de MacBook Pro afgelopen oktober kreeg Apple veel kritiek op het feit dat de Pro ‘maar’ 16 GB RAM ondersteunt. Ten slotte zou het kunnen dat Apple een tweede, extra energiezuinige ARM-processor in de laptop stopt. Deze moet ervoor zorgen dat de Pro ook dichtgeklapt gegevens kan opvragen (mailtjes ophalen bijvoorbeeld) en de accu daarbij niet zo zwaar belast wordt als nu het geval is.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

12-inch MacBook

Ook voor Apple’s kleinste laptop verwachten wij vooral interne verbeteringen. De passende Kaby Lake-processoren werden bijna een jaar geleden (augustus 2016) al aangekondigd en wachten er alleen maar op om in de nieuwe 12-inch MacBook gebouwd te worden. Het gaat hierbij om de Y-serie van Kaby Lake die bijzonder energiezuinig is. Waarschijnlijk wordt er gebruikgemaakt van een van onderstaande processors. Daarnaast krijgt de laptop mogelijk ondersteuning voor Thunderbolt 3. De goede usb-c aansluiting zit er al op, alleen de snelheid moet omhoog.

kaby_lake_y

13-inch MacBook Air

Eerder werd gedacht dat Apple de MacBook Air langzaam zou uitfaseren. Afgelopen jaar ging bijvoorbeeld al de 11-inch variant met pensioen. Maar Apple’s goedkoopste laptop doet het nog steeds zo goed dat Apple hem niet uit het portfolio wil halen. Dan maar even een nieuwe Kaby Lake-processor erin (zie onderstaande afbeelding voor details) zodat klanten wel een beetje waar voor hun geld krijgen. Een Retina-scherm zien wij echter niet gebeuren.

kaby_lake_u

Aanval op Microsoft

Gurman zegt dat de nieuwe laptops van Apple een directe aanval op Microsoft moeten vormen. De Windows-maker lanceerde kort geleden de nieuwe Surface Laptop die door velen als een aardige MacBook-vervanger wordt beschouwd. Zelfs wij bij iCreate vonden het eigenlijk alleen jammer dat er geen macOS op draait.

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Siebe_C
Lezer
Siebe_C

Laten we hopen dat ze vooral ook wat zakken in de prijs. Apple moet nu toch beseffen dat ze ditmaal echt overdreven hebben…