Terug naar Apple presenteert kwartaalcijfers Q3/2017: de iPad leeft!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple presenteert kwartaalcijfers Q3/2017: de iPad leeft!

Door Sven Lamers2 augustus 2017 10:312 min. leestijd0

Gisteren heeft Apple zijn cijfers voor het derde kwartaal van 2017 bekendgemaakt. De kwartaalcijfers zien er weer heel goed uit: in vergelijking met hetzelfde kwartaal afgelopen jaar groeide de omzet met 7 procent. Apple’s winst steeg zelfs met 17 procent naar 8,71 miljard dollar. Het bedrijf was dankzij de goede cijfers (beter dan Wall Street had voorspeld) meer dan 800 miljard dollar waard, door een aandelenwaarde van meer dan 150 dollar. Minder goed waren de ontwikkelingen in China. Hier daalde de omzet met 10 procent.

Tim Cook

De iPad verrast

Voor de grootste verrassing zorgde echter de iPad. Voor het eerst sinds 2013 zag Apple weer groei in de kwartaalcijfers van zijn tablet-verkopen. Dit heeft ongetwijfeld met de hele reeks iPads te maken die in dit kwartaal werden uitgebracht. In maart kwam de nieuwe, goedkope ‘iPad’ uit, tijdens de WWDC waren de nieuwe iPad Pro’s aan de beurt. Volgens eerdere berichten is de gemiddelde aankoopprijs van een iPad echter gedaald. Daarom zorgen de hogere verkoopcijfers voor slechts twee procent meer omzet.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Groei bij diensten

Daarnaast groeiden Apple’s diensten enorm. App Store, Apple Pay en iCloud zorgden in het derde kwartaal voor 21,6 procent meet omzet. Voor het vierde kwartaal in 2017 verwacht Apple een omzet van 52 miljard dollar. Dat heeft natuurlijk te maken met de nieuwe iPhone-modellen die we in september verwachten.

Autonome systemen

Ten slotte had Tim Cook nog iets te melden over Apple’s investeringen in technologie voor zelfrijdende auto’s. Volgens hem gaan Apple’s autonome systemen veel verder dan alleen maar auto’s. ‘Autonome systemen kunnen op verschillende manieren gebruikt worden. Een auto is slechts een daarvan, maar er zijn nog veel meer toepassingen’, aldus Cook. Dat belooft wat.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar