Terug naar Apple presenteert iPhone 6s en iPhone 6s Plus
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple presenteert iPhone 6s en iPhone 6s Plus

Door Sven Lamers9 september 2015 21:073 min. leestijd0

Tijdens de keynote in San Francisco heeft Apple geheel volgens verwachting de iPhone 6s en 6s Plus aangekondigd. Vrijwel alle geruchten die de laatste weken waren opgedoken blijken waar te zijn: een drukgevoelig scherm, een betere processor en camera, nieuw aluminium voor de behuizing en een nieuwe kleur.

iPhone 6s en 6s Plus

3D Touch

Het grootste nieuwtje van de iPhone 6s en 6s Plus is de opvolger van het multitouch-display: 3D Touch. Het scherm van de iPhones is voortaan drukgevoelig en weet precies hoe hard je op het scherm tikt. Dankzij de Taptic Engine (bekend van de Apple Watch) krijg je ook haptische feedback in de vorm van trillingen.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

3D Touch maakt een hoop nieuwe bedieningsfuncties mogelijk. Zo kun je in Mail bijvoorbeeld een voorvertoning van een bericht bekijken door er iets harder op te tikken. Heb je het goede mailtje gevonden, druk je nog harder en het wordt geopend. In de app Berichten kun je rechtstreeks afspraken in Agenda zetten met een hardere tik. Zelfs op het thuisscherm van de iPhone krijg je snelle acties als je harder op de app-icoontjes tikt.

iPhone 3D Touch

Binnenkant

De twee iPhones zijn allebei voorzien van de nieuwe 64-bit A9-processor en de bijbehorende M9-coprocessor. De A9 is 70 procent sneller voor cpu-taken en 90 procent sneller voor grafische taken. Daarnaast hebben de twee apparaten 2 GB RAM gekregen voor nog betere prestaties als veel apps tegelijk draaien. Verder is de vingerafdruksensor Touch ID verbeterd en kan vingerafdrukken veel sneller herkennen. Ook wifi en LTE zijn verbeterd en allebei twee keer sneller geworden.

Buitenkant

Niet alleen de binnenkant van de twee apparaten is vernieuwd, ook aan de buitenkant zijn de nodige veranderingen. Het ontwerp is hetzelfde gebleven, maar Apple gebruikt voor de behuizing de nieuwe aluminiumlegering uit de 7000-serie, die ook wordt gebruikt op de Apple Watch Sport. En net als bij het slimme horloge is er een nieuwe kleur: roségoud. Nog een gelijkenis met de Apple Watch is het gebruikte glas, namelijk Ion-X-glas.

Roségoud iPhone

Camera’s

Een van de belangrijkste onderdelen van de iPhone is de camera. Deze heeft Apple helemaal vernieuwd. De sensor van de iSight-camera aan de achterkant (die nog steeds uitsteekt) maakt nu foto’s met 12 megapixels. Normaal gesproken neemt de algemene beeldkwaliteit af als je meer pixels toevoegt, maar Apple kon dit voorkomen door zogeheten Deep Trench Isolation. Hiermee lopen kleuren van pixels op de sensor niet in elkaar over en blijven de foto’s haarscherp. Door de grotere sensor kun je daarnaast ook 4K-video’s maken. Optische beeldstabilisatie blijft nog steeds voorbehouden aan de 6s Plus.

Niet alleen de camera aan de achterkant is veranderd, ook de FaceTime-camera aan de voorkant is sterk verbeterd. Deze schiet nu foto’s met 5 megapixels. Als flits wordt het scherm van de iPhone gebruikt, de zogeheten Retina-flits.

Een geinige functie zijn de zogeheten Live-foto’s. Elke keer als je een foto maakt, wordt een kort stukje film (1,5 seconden) opgenomen dat je aan het moment moet herinneren waarin je de foto maakte.

Camera iPhone

Beschikbaarheid en prijs

De iPhones zijn iets duurder geworden: de iPhone 6s begint bij 739 euro voor 16 GB, tot 959 euro voor de 128 GB-variant. De iPhone 6s Plus is altijd 110 euro duurder dan het vergelijkbare 6s-model.

De nieuwe iPhones zijn in de eerste groep landen (onder meer de VS, Frankrijk, Duitsland en het VK) vanaf zaterdag aanstaande te bestellen. Op 25 september is dan de officiële releasedag. We verwachten dat de nieuwe iPhones een week later, op 2 oktober, in Nederland beschikbaar zullen komen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6s
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar