Terug naar 'Apple had plannen om Time Warner te kopen'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple had plannen om Time Warner te kopen'

Door Laura Grootaarts27 mei 2016 11:352 min. leestijd0

Al tijden wordt er beweerd dat Apple werkt aan een eigen tv-dienst en nu weer laaien de geruchten rondom Apple’s televisieplannen op. Apple zou dit keer serieus interesse hebben getoond in Time Warner, na Disney het grootste mediabedrijf ter wereld.

Eddy Cue sprak over overname Time Warner

Volgens de Financial Times heeft Apple-topman Eddy Cue heel duidelijk laten doorschemeren dat hij geïnteresseerd was in een overname van Time Warner. Cue is bij Apple verantwoordelijk voor diensten als iCloud, Apple Music en iTunes. Hij zou zelfs in gesprek zijn geweest met bestuurders van Time Warner, de eigenaar van onder meer HBO, CNN en Warner Bros. De onderhandelingen zijn tot nu niet in een vergevorderd stadium beland: Tim Cook en Jeff Bekes, de directeur van Time Warner, zijn nooit bij de gesprekken betrokken geweest.

Apple’s zoektocht naar unieke content

Hoewel het dus zeker niet tot een overname van Time Warner is gekomen, wordt maar weer eens en te meer duidelijk dat Apple duidelijk bezig is met een zoektocht naar eigen content.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Begin dit jaar zou Apple ook al in gesprek zijn geweest met tv-producenten en studio’s in Hollywood. De gesprekken gingen toen vooral over tv-series die Apple zelf wilde gaan maken. Apple zou van plan zijn om de strijd aan te gaan met bijvoorbeeld Netflix en Amazon, waarbij abonnees voor een vast bedrag per maand onbeperkt tv kunnen kijken. Deze bedrijven moeten het vooral hebben van unieke content, iets waar Apple inmiddels ook al honderden miljoenen in geïnvesteerd zou hebben.

Nieuwe Apple TV

Momenteel kun je films en series kopen via iTunes, maar van streamen is bij Apple nog geen sprake. Bij de lancering van de nieuwe Apple TV vorig jaar werd duidelijk dat Apple een grote rol voor zichzelf ziet in de toekomst van televisie. Reden genoeg om geruchten zoals hierboven omschreven niet direct weg te wuiven.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar