Terug naar Apple Pencil verliest handige functie in iOS 9.3 (update: toch niet)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Pencil verliest handige functie in iOS 9.3 (update: toch niet)

Door Laura Grootaarts23 februari 2016 18:572 min. leestijd0

Update: Een woordvoerder van Apple heeft laten weten dat de mogelijkheid om met de Apple Pencil te navigeren in de volgende bèta van iOS 9.3 terugkeert. Binnen korte tijd kreeg het bedrijf blijkbaar zoveel boze reacties, dat het zijn beslissing heeft teruggetrokken.

Gisteren is de meest recente testversie van iOS 9.3 uitgekomen, en die doet iets waar veel Apple Pencil-gebruikers niet heel erg gelukkig mee zijn. Of beter gezegd: hij doet iets niet. Je kunt met de stylus namelijk niet meer navigeren op de iPad Pro.

Tekenen en schrijven met de Apple Pencil

De Apple Pencil is vooral bedoeld als gereedschap om mee te tekenen en te schrijven op de iPad, maar tot nu toe kun je er ook gewoon mee navigeren. Je opent apps, tikt op knoppen, veegt van het ene thuisscherm naar het andere. Maar daarvoor zul je binnenkort weer gewoon je vettige vingers moeten gebruiken, want in iOS 9.3 kun je met de Apple Pencil uitsluitend en alleen tekenen en schrijven binnen de daarvoor bestemde apps.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Apple Pencil op de iPad Pro

In een eerdere bèta was het ook al niet mogelijk om te navigeren met de Apple Pencil, maar toen werd nog aangenomen dat het om een foutje ging. Maar nu we weer een testversie verder zijn, lijkt het erop dat Apple bewust heeft gekozen om navigeren met de Apple Pencil onmogelijk te maken. Waarom weet eigenlijk niemand.

Apple Pencil

De Apple Pencil is Apple’s eerste eigen drukgevoelige stylus. Hij is speciaal ontworpen voor de iPad Pro, de reusachtige iPad die vorig jaar verscheen. Inmiddels gaan er geruchten dat de Apple Pencil ook te gebruiken zal zijn met de nieuwe iPad Air 3 die mogelijk volgende maand wordt aangekondigd tijdens een keynote van Apple.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar