Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Apple registreert iPad Pro 2018 en nieuwe Apple Pencil 2'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad 2018


Lees verder na de advertentie

Apple heeft eind vorige maand een aantal nieuwe producten geregistreerd. Het lijkt er daarom steeds meer op dat we binnenkort nieuwe iPad Pro-modellen en een nieuwe Apple Pencil mogen verwelkomen.

Nieuwe iPad Pro 2018

Het gaat om te beginnen om drie geregistreerde modelnummers in de Chinese MIIT-database. Deze afkorting staat voor het Chinese Ministerie van Industrie en informatietechnologie. De modelnummers corresponderen voor een groot deel met eerdere iPad-registraties in de database van de Euraziatische Economische Unie (EEU) eerder dit jaar. Nieuwe elektronische apparaten moeten hierin worden opgenomen om verkocht te mogen worden in onder meer Rusland.

iPad Pro 2018 concept

Dat er drie modelnummers zijn, betekent overigens niet dat er drie compleet verschillende iPad-modellen komen. Apple brengt altijd verschillende varianten van een iPad uit. Bijvoorbeeld met en zonder 4G, of in een ander formaat. Dit jaar verwachten we sowieso een 10,5- en een 12,9-inch iPad Pro 2018 met de looks van de iPhone X-familie. Dat wil zeggen, met een voorkant die één en al scherm is, smalle randen en zonder thuisknop. Eerder deze week waren er ook al geruchten over wat de nieuwe iPad Pro 2018 voor nieuwe mogelijkheden heeft.

Apple Pencil 2?


kooptip

Apple Pencil op de iPad Pro

Naast de registratie voor de iPad wordt er in de database ook gesproken over een ‘bluetooth device’. Gezien de combinatie met de iPad Pro, zou het hier heel goed kunnen gaan over een nieuwe Apple Pencil. Er gaan geruchten over een Apple Pencil die gemakkelijker te koppelen is, op de manier die we ook al kennen van de AirPods. Het is dan niet meer nodig om de pen in de iPad te prikken. De originele Apple Pencil is al weer drie jaar oud.

Apple-event in oktober

Het is mogelijk dat Apple de iPad Pro en de vernieuwde Apple Pencil nog deze maand presenteert. Officieel is het nog niet, maar we verwachten veel nieuwe producten. Genoeg om een complete keynote mee te vullen. Zo gaan er ook geruchten over een nieuwe Mac mini en goedkopere MacBook.