Terug naar Apple Pay wordt binnenkort uitgebreid naar Europa
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Pay wordt binnenkort uitgebreid naar Europa

Door Jelle Mol18 december 2014 12:351 min. leestijd0

Apple’s mobiele betaaldienst, Apple Pay, wordt op korte termijn uitgebreid naar Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika. Dat blijkt uit een vacature voor een stagiair die mee moet gaan draaien met het nieuwe Apple Pay-team in Londen. Ook is Apple op zoek naar een ontwikkelaar voor Apple Pay in China.

Apple Pay betaling

Apple Pay in Europa

In de vacaturetekst, die inmiddels niet meer online staat, was te lezen dat het team in Londen de dienst moet gaan uitrollen door ‘samen te werken met interne en externe partners, evenals financiële dienstverleners en winkeliers in Europa’. De stagiair die Apple zoekt is voornamelijk betrokken bij het regelen van geheimhoudingsverklaringen. Het is niet duidelijk op welke termijn de dienst wordt uitgerold, maar eerder liet creditcardmaatschappij Visa weten dat Apple Pay op ‘redelijk korte termijn’ naar Nederland komt.

Ook in China heeft Apple grote plannen. Naar verluidt is het bedrijf in gesprek met webwinkelgigant Alibaba, waardoor in een klap miljoenen klanten gebruik kunnen maken van de betaaldienst. De uitbreidingen volgen op een zeer succesvolle introductie in de VS.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple Pay
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar