Terug naar Apple Pay werkt met pin in Engeland
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Pay werkt met pin in Engeland

Door Jelle Mol25 juni 2015 09:342 min. leestijd0

Vanaf juli kan in Engeland gebruikgemaakt worden van Apple Pay om contactloze betalingen uit te voeren. Dat is goed nieuws voor de bezitters van een iPhone 6 of Apple Watch, maar de mobiele betaaldienst zal wel iets anders werken dan in de Verenigde Staten: voorlopig is het alleen nog mogelijk om Apple Pay-betalingen van maximaal 20 pond te verrichten. Het goede nieuws hieraan is echter dat deze betalingen ook via pin kunnen verlopen, net als bijna al het betalingsverkeer in Nederland.

Apple Pay pin

Hiermee wordt in feite bevestigd dat Apple Pay ook gewoon met debetkaarten en pin werkt, iets waar bij de Amerikaanse lancering vorig jaar nog veel onduidelijkheid over was. Apple had het toen uitsluitend over het gebruik van creditcards, maar vanwege de hoge transactiekosten worden creditcards in veel Nederlandse winkels niet geaccepteerd. De dienst zou daarom hier alleen een succes kunnen worden wanneer ook pin ondersteund wordt en dat is dus helemaal geen probleem, blijkt nu in Engeland.

Apple Pay betaling

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Contactloos betalen

Dat heeft alles te maken met de manier waarop Apple Pay in Engeland geïmplementeerd wordt. Omdat veel winkels al beschikken over een betaalterminal die contactloos betalen ondersteunt, maakt Apple Pay gebruik van dezelfde NFC-technologie als contactloze creditcards en debetkaarten. Daar zit wel een nadeel aan: totdat de betaalterminals en betaalproviders de extra verificatiemethode van Apple Pay gaan ondersteunen, zijn Apple Pay-betalingen in Engeland gelimiteerd tot 20 pond omdat er geen pincode vereist is. In september wordt de limiet verhoogd naar 30 pond.

Verificatiemethode

De reden hiervan is het ontbreken van ‘Consumer Device Cardholder Verification Method’, de beveiliging van Apple Pay waar ook Touch ID aan gekoppeld is. Die verificatiemethode ontbreekt nu nog bij Engelse winkeliers, zegt Apple. In dat geval wordt een Apple Pay-betaling op dezelfde manier behandeld als een reguliere contactloze betaling en is er dus sprake van een betalingslimiet. Indien winkeliers en betaalproviders hun apparatuur en infrastructuur vernieuwen, kan Apple Pay wel zonder betalingslimiet gebruikt worden. Begin dit jaar kondigde Visa aan dergelijke technologie op korte termijn in Europa te gaan ondersteunen.

In Nederland zijn contactloze betalingen zonder pincode ook beperkt tot 25 euro. In hoeverre de verificatiemethode van Apple Pay hier al wel ondersteund wordt, is niet duidelijk.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar