Terug naar Apple Pay nu beschikbaar in Zwitserland
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Pay nu beschikbaar in Zwitserland

Door Sven Lamers7 juli 2016 11:222 min. leestijd0

De contactloze betaaldienst Apple Pay voor de iPhone en de Apple Watch is vandaag van start gegaan in Zwitserland. Hij ondersteunt daar Visa en Mastercard, maar geen gewone bankpassen. In het land van de Alpen kun je dus voortaan met de iPhone of Apple Watch betalen, mits de kassa contactloze creditcards ondersteunt. Op dit moment zijn dat zo’n 100.000 kassa’s in het land, aldus Guido Müller, baas van Mastercard Zwitserland.

Apple Pay betaling

Apple Pay bij de Aldi en Lidl

Op de officiële lijst van winkels die Apple Pay in Zwitserland accepteren, staan naast Apple ook supermarkten als Aldi, Lidl Spar en Avec. Ook een aantal dure merken kon Apple overtuigen om Pay in te voeren. Louis Vuitton accepteert Apple Pay, evenals de horlogewinkels van Hublot en Tag Heuer. Daarnaast zijn ‘tienduizend andere winkels’ die de contactdozen betaaldienst ondersteunen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Na Groot-Brittannië is dit nu het tweede land binnen Europa waar Apple Pay beschikbaar is. De start in de Zwitserland en Frankrijk werd zonder een specifieke datum tijdens de WWDC aangekondigd. Wanneer Apple Pay in Frankrijk van start gaat, is dus ook nog steeds niet bekend. Hetzelfde geldt voor Nederland en België, al heeft Apple voor ons niet eens bevestigd dat de betaaldienst komt.

Consumentenbond niet blij

Naast het betalen in fysieke winkels wil Apple binnenkort ook internetaankopen via Apple Pay afhandelen. Dat moet vanaf macOS Sierra in Safari werken. De betaling wordt hierbij met je vingerafdruk op de iPhone bevestigt, in plaats van een wachtwoord of pin.

In Zwitserland heeft Apple ondertussen al problemen met de Zwitserse consumentenbond. De Stiftung für Konsumentenschutz (SKS) vindt dat Apple een monopolie met Pay opbouwt, omdat het bedrijf de NFC-functie op de iPhone niet openstelt voor andere betaaldiensten. Daarom heeft de consumentenbond al een klacht ingediend bij de overheid.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar