Terug naar Siri bevestigt: Apple Pay komt dit najaar naar Nederland
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Siri bevestigt: Apple Pay komt dit najaar naar Nederland

Door Koen van Ekeren19 oktober 2017 13:422 min. leestijd2

In de supermarkt contactloos betalen met je iPhone of Apple Watch? Vanaf dit najaar kan het! Gisteren meldde Want dat Apple Pay naar Nederland komt en inmiddels wordt het gerucht bevestigd door – echt waar – Siri.

Apple Pay naar Nederland

Apple Pay naar Nederland

De betaaldienst zou ondersteund worden door de banken ING en Bunq. Of het ook bij deze twee banken blijft, is nog onduidelijk. Verder melden verschillende bronnen dat Apple Pay op 2 november live gaat, maar dit wordt nog niet door Apple bevestigd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Maar dat Apple Pay naar Nederland komt, is inmiddels dus zeker. Doe Siri een verzoekje om met Apple Pay te betalen en hij fluistert je in dat hij vanaf dit najaar betalingen en aanvragen verstuurt met Apple Pay. Op de website van Apple zijn de pagina’s voor Apple Pay vertaald naar het Nederlands.

NFC-chip

Apple Pay maakt gebruik van NFC; die chip zit ook in de bankpassen waarmee me contactloos betalen. Alle winkels met een NFC-pinautomaat – en dat zijn er inmiddels veel – kunnen met de betaaldienst overweg.

Apple lanceerde Apple Pay al in 2014 in Amerika. In hetzelfde jaar gingen er al geruchten dat de betaaldienst naar Nederland kwam, maar de introductie bleef uit.

Zo werkt Apple Pay

Om de betaaldienst te gebruiken, koppel je je bestaande bankgegevens aan Apple Pay. Bij het contactloos betalen met een iPhone of Apple Watch gaat het geld dus gewoon van je eigen rekening af. Het betalen doe je door je iPhone of Apple Watch voor een NFC-scanner te houden. Intussen verifieer je de betaling met Touch ID (of straks met Face ID bij de iPhone X).

Bij de Apple Watch dubbelklik je op de zijknop en houd je het scherm tot enkele centimeters van de kaartlezer. Ter beveiliging controleert de Watch of het in contact is met de huid. Voel je een tikje, is de betaling voltooid.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Hessel
Lezer
Hessel

Inmiddels (?) zegt Siri wat anders 😉

Gilbert
Lezer
Gilbert

Ja ik krijg inderdaad de melding dat Apple Pay Cash niet beschikbaar is en niet de reactie van de foto in de post.