Terug naar Infrastructuur Apple Pay half april beschikbaar in Europa
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Infrastructuur Apple Pay half april beschikbaar in Europa

Door Jelle Mol24 februari 2015 13:572 min. leestijd1

Visa Europe heeft aangekondigd dat de ondersteunende technologie voor Apple Pay vanaf half april beschikbaar is in Europa. Het gaat om het uitwisselen van tokens, waarmee betalingen beveiligd uitgevoerd kunnen worden. Hoewel Visa niet expliciet Apple Pay noemt, is het aannemelijk dat de introductie van deze technologie onder andere bedoeld is voor Apple’s mobiele betaaldienst.

Apple Pay in Europa

De lancering van Apple Pay in andere landen dan de VS komt daarmee steeds dichterbij. Kort na Apple’s aankondiging in september liet een woordvoerder van Visa weten dat de dienst op ‘redelijk korte termijn’ naar Nederland zou komen. Andere aanwijzingen komen van vacatures voor een Apple Pay-team dat zich in Londen heeft gevestigd en verantwoordelijk is voor de uitrol in Europa. Ook van Nederlandse bodem kwam er een hint: ING verklapte op zijn website de mogelijkheid om met een iPhone 6 en Apple Watch contactloos te betalen. Daaruit blijkt bovendien dat naast Visa ook creditcardmaatschappij MasterCard aan boord is voor een lancering in Europa. Over de mogelijkheid tot pinbetalingen blijft het angstvallig stil.

Concurrentie

Apple Pay is in de VS een groot succes, maar ondertussen zit de concurrentie ook niet stil. Vorige week werd bekend dat Samsung de mobiele betaaldienst LoopPay heeft overgenomen. De technologie van LoopPay is mogelijk al in de eerstvolgende Galaxy-smartphone te vinden. Ook Google probeert zijn betaaldienst Wallet, dat al enkele jaren op de markt is, opnieuw aan consumenten te slijten. Een deal met Softcard, een betaalinitiatief van grote Amerikaanse telecomproviders, gaat ervoor zorgen dat Google Wallet voorgeïnstalleerd wordt op Android-telefoons.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple Pay
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Peter
Lezer
Peter

Blijft de vraag of ze ook pin gaan ondersteunen … Of zou Apple Europa zelfs aan de creditcard krijgen?