Terug naar Apple pakt spam via Agenda aan
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple pakt spam via Agenda aan

Door Laura Grootaarts1 december 2016 09:362 min. leestijd2

Sinds kort verschijnen er spam-berichten via de iCloud-agenda en iCloud-fotodelen. Steeds meer mensen hebben er last van en de laatste weken dook het probleem ook steeds vaker op in Nederland. Apple bleef al die tijd angstvallig stil, maar heeft nu eindelijk iets van zich laten horen: ze gaan de spammers aanpakken.Agenda spam

Apple blokkeert spam

In een verklaring belooft Apple beterschap: ‘Het spijt ons dat sommige van onze klanten spam ontvangen in de vorm van Agenda-uitnodigingen. We richten ons op deze zaak door verdachte verzenders en uitnodigingen te identificeren en te blokkeren.’

Ontvang je een spambericht, dan zit je als het ware in een fuik. Je kunt de uitnodiging natuurlijk afslaan, maar daarmee doe je meer kwaad dan goed. De afspraak is dan weliswaar weg uit je agenda, maar degene die je heeft uitgenodigd krijgt hiervan bericht en weet dan dat jouw mail-adres echt bestaat. Kortom: je kunt dan nog veel meer spam verwachten. Spammers proberen massa’s mailadressen en zijn blij als er iemand hapt.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Spam in Agenda verwijderen en voorkomen

Wat je moet doen als je een spam-bericht ontvangt lees je in onze iTip: Spam via Agenda en iCloud-fotodelen verwijderen. Voorkomen is echter beter dan genezen en ook daarvoor is een manier – zij het een omslachtige. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

  • Ga op je desktop naar iCloud.com en log in met je Apple ID.
    Let op: Hiervoor moet je achter een Mac of pc zitten, of op de iPhone/iPad aangeven dat je de website wilt zien als desktopsite. Dit laatste bereik je door op het Deel-icoon te klikken en daarna op ‘Vraag om desktopsite’.
  • Open de Agenda en tik op het tandwiel linksonder en kies voor ‘Voorkeuren’.
  • Ga naar het tabblad ‘Geavanceerd’.
  • Bij uitnodigingen staat standaard ‘Notificaties binnen de app’. Verander dat in ‘E-mails verstuurd naar …’

Spam agenda voorkomen

De uitnodigingen komen dan voortaan binnen via je e-mail in plaats van een notificatie via de app. Nog steeds niet iets waar je intens gelukkig van wordt, maar een mail je tenminste verwijderen zonder je daarmee van alles op de hals te halen.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Martijn
Lezer
Martijn

Dit is een workarround, dus geen oplossing van Apple. Beetje misleidende titel zo..
het zou fijn zijn als er ook een oplossing komt voor de ipad en phone, niet iedereen is de gelukkige bezitter van een macbook.

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Met een kleine extra tussenstap blijkt het tóch mogelijk om ook op je iPhone & iPad de spam te voorkomen – je moet vragen om de dekstopsite weer te geven. Het artikel is aangepast.

En tsja, Apple pakt de spam aan. Of dit de meest grondige & efficiënte manier is, is weer een heel ander verhaal. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.