Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple koopt Xnor.ai: gespecialiseerd in privacy-vriendelijke AI

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple overname Xnor.ai


Lees verder na de advertentie

Apple heeft de startup Xnor.ai overgenomen. Dit bedrijf uit Seattle is gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie. Apple zou ongeveer 200 miljoen dollar hebben neergeteld voor het in 2016 opgerichte bedrijf.

Apple overname Xnor.ai

Xnor.ai heeft toepassingen ontwikkeld op het gebied van kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, afgekort AI), en dan specifiek op het gebied van beeldherkenning. Het bijzondere is dat de algoritmen die ze gebruiken niet cloudgebaseerd zijn, maar geheel op het apparaat zelf worden uitgevoerd. In feite is er geen internet nodig. En dat er geen datacenter aan te pas komt, heeft natuurlijk nogal wat voordelen op het gebied van privacy. Xnor.ai heeft een platform speciaal ontwikkeld voor software-ontwikkelaars die weinig ervaring hebben met kunstmatige intelligentie, zodat het een stuk toegankelijker wordt. De techniek is bovendien energiezuinig.

Apple AR-bril

In de toekomst zou deze technologie zomaar een standaard feature op je iPhone kunnen zijn. Of op de Apple AR-bril of headset, waar ook al tijden over gespeculeerd wordt. Maar wat Apple precies voor plannen heeft, weten we niet: Apple koopt wel vaker kleine tech-bedrijven zonder het doel of de plannen bekend te maken. De website van Xnor.ai is inmiddels bijna helemaal leeggehaald.

https://youtu.be/FG31XxX7ra8


kooptip

Bron: Geekwire