Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple koopt modemtak Intel en kan eigen 5G-chips ontwikkelen

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple overname Intel


Lees verder na de advertentie

Apple neemt een groot deel van Intels afdeling over die modems maakt voor smartphones. Dit maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Met de overname kan Apple eigen 5G-modems voor iPhones ontwikkelen.

Apple overname Intel

Apple betaalt 1 miljard dollar voor de overname van Intels modemdivisie. Door de overname krijgt Apple meer dan 17.000 draadloze technologische patenten in handen en ongeveer 2.200 werknemers van Intel gaan aan de slag bij Apple. Naar verwachting is de deal in het vierde kwartaal van 2019 afgerond, maar toezichthouders moeten het nog wel goedkeuren.

Dankzij de overname kan Apple in de toekomst zijn eigen chips maken voor mobiele verbindingen. Hiermee wil het bedrijf zich minder afhankelijk maken van chipmakers. Nu werkt Apple bijvoorbeeld samen met chipfabrikant Qualcomm. Zij moeten zorgen voor de eerste 5G-iPhone, die voor 2020 op de planning staat.

Werk aan de winkel

Eerder werkte Apple al met Intel samen voor de eerste 5G-iPhone, maar Apple was niet blij met de eerste prototypes van de chip. Die zou te veel energie nodig hebben, waardoor de modem te heet werd. Voor Apple is er dus nog werk aan de winkel.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

In april maakte Intel al bekend dat het stopt met het maken van 5G-chips voor smartphones. Het lijkt er sterk op dat zij destijds al plannen hadden om de modemdivisie aan Apple te verkopen. Met andere apparaten gaat Intel wel door met de ontwikkeling van 5G-modems, zoals laptops en slimme apparaten.

Bron: Apple