Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple maakt het ontwikkelaars makkelijker om apps te testen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple overname buddybuild


Lees verder na de advertentie

Apple heeft een klein Canadees bedrijf overgenomen: Buddybuild maakt software waarmee ontwikkelaars hun apps kunnen testen. Deze opties worden nu toegevoegd aan Apple’s ontwikkelsoftware Xcode en dat is goed nieuws voor app-ontwikkelaars.

Met Xcode worden apps gemaakt voor Mac, iPhone en iPad en het Buddybuild-team gaat tools maken voor ontwikkelaars van iOS-apps. De software maakt het makkelijk voor de ontwikkelaars om feedback te ontvangen van de gebruikers en om constant verbeteringen door te voeren.

Apple neemt Buddybuild over

Buddybuild maakte op zijn blog zelf bekend dat het onderdeel is van Apple. Vanaf nu neemt het bedrijf geen nieuwe klanten meer aan en hun software werkt straks niet meer met Android. In 2014 gebeurde ook al zoiets: toen nam Apple het test-pakket Testflight over en verviel logischerwijs de ondersteuning voor Android. Apple lijkt heel wat van plan met apps. Het is duidelijk dat ze het ontwikkelen ervan veel meer willen stroomlijnen. Kort geleden was ook al in het nieuws dat apps straks universeel worden, in die zin dat ze werken op zowel iPhone, iPad als Mac.


kooptip