Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

Samsung verklapt: Apple komt met opvouwbare iPad in 2024

Auteur: iCreate
0 reacties
Apple opvouwbare iPad


Lees verder na de advertentie

Samsung is al enige tijd de leider als het gaat om opvouwbare smartphones, terwijl Apple deze techniek nog niet heeft toegepast. Er zijn wel al lang geruchten over Apple-toestellen die je open en dicht kunt klappen, maar op korte termijn verwachten we nog niets. Al denkt Samsung daar anders over: het bedrijf vermoedt dat Apple in 2024 al met de eerste opvouwbare iPad of Mac komt.

Samsung: Apple komt met opvouwbare iPad

De Koreaanse blog The Elec heeft van bronnen vernomen dat vertegenwoordigers van Samsung vorige maand een meeting hebben gehad met bepaalde smartphone-leveranciers. Daarbij heeft het bedrijf de naam ‘Apple’ laten vallen. En niet voor niets: ze hebben hier voorspeld dat Apple over twee jaar al hun eerste opvouwbare toestel uitbrengt.

2024 is sneller dan verwacht, maar vooralsnog gaat het niet om een iPhone. Samsung denkt namelijk dat Apple’s eerste opvouwbare toestel gaat lijken op een iPad of MacBook. En dat komt overeen met oudere geruchten: eerder dit jaar beweerde de betrouwbare Apple-analist Mark Gurman ook al dat Apple werkt aan een hybride iPad-MacBook die je kunt opvouwen.

iPhone?


kooptip

Het is geen verrassing dat Apple eerst experimenteert met andere opvouwbare apparaten voordat de iPhone aan de beurt is. Analisten Ming Chi-Kuo en Ross Young hebben namelijk al aangegeven dat Apple geen haast heeft om deze markt te betreden. Leaker Dylandkt beweert zelfs dat de techniek voor opvouwbare smartphones nog niet geavanceerd genoeg is om aan Apple’s standaarden te voldoen.

Het is dus nog maar de vraag of er ooit een opvouwbare iPhone komt. Maar het hybride toestel waar Samsung en de leakers op doelen, lijkt wel een positieve stap in die richting. Apple zou dit mysterieuze toestel daarom zomaar kunnen inzetten als testproduct om te kijken of een opvouwbaar toestel een succes is. Maar ja, die opvouwbare iPhone komt dan op zijn vroegst pas in 2025.

Wil op de hoogte worden gebracht van al het nieuws rondom Apple’s opvouwbare apparaten? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!