Terug naar Apple opent iOS App Development Center in Italië
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple opent iOS App Development Center in Italië

Door Laura Grootaarts21 januari 2016 11:192 min. leestijd0

Apple heeft middels een persbericht aangekondigd dat er een iOS App Development Center wordt geopend in Napels, Italië. Studenten leren hier alles over het ontwikkelen van apps voor de iPhone en de iPad.

Speciaal lesprogramma voor studenten

Het is het eerste iOS Development Center in Europa en Tim Cook zegt daarover het volgende: “Europa is de thuisbasis van een aantal van de creatiefste ontwikkelaars en we kijken ernaar uit om de volgende generatie Italiaanse ondernemers vaardigheden bij te brengen die leiden tot succes.” Apple biedt in samenwerking met lokale partners een gespecialiseerd lesprogramma aan aan duizenden studenten.

App Store is een goudmijntje

Apple zou in Europa verantwoordelijk zijn voor maar liefst 1,4 miljoen banen, en veel daarvan zijn rechtstreeks in verband te brengen met het succes van de App Store. De wereldwijde verkoop van apps heeft 10,2 miljard in het laatje gebracht van Europese ontwikkelaars. In Italië hangen 75.000 banen samen met de App Store.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Google Play: meer downloads, minder opbrengst

Ontwikkelaar van iOS-apps: dat klinkt toch net iets sexyer dan ‘software-ontwikkelaar’. En het is nog lucratief ook. Uit een rapport van onderzoeksbureau App Annie blijkt dat er uit de Google Play Store twee keer meer apps worden gedownload dan uit Apple’s App Store. Maar wanneer het gaat om de opbrengst, zijn de rollen omgekeerd. In de App Store wordt veel meer geld gespendeerd en de opbrengst ligt daarom 75% hoger dan bij Google Play, waar vooral grote aantallen gratis apps gedownload.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar