Terug naar ‘Apple op zoek naar winkelpersoneel met achtergrond in mode’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple op zoek naar winkelpersoneel met achtergrond in mode’

Door Jelle Mol9 december 2014 09:562 min. leestijd0

Met de Apple Watch op komst is Apple op zoek naar winkelpersoneel dat een achtergrond heeft in mode en luxe producten. Dat beweert 9to5Mac op basis van interne personeelsdocumenten. De verandering in de Apple Store blijft dus niet beperkt tot een uitbreiding van het assortiment; de manier van verkopen zal in 2015 ook op de schop worden genomen.

Watch moet mode-item worden

Al sinds de aankondiging is duidelijk dat Apple de Watch wil positioneren als mode-item in plaats van gadget. In september was Apple’s smartwatch te zien tijdens de Paris Fashion Week. De internationale modepers kwam daar opdraven voor een demonstratie van Jony Ive en zijn designteam. Het lijkt erop dat Apple het nieuwe paradepaardje straks liever in modewinkels heeft liggen dan in elektronicazaken. Dit alles zou uit de koker komen van Apple’s nieuwe retailchef Angela Ahrendts, die jarenlang CEO was van modehuis Burberry.

Colette Apple Watch

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Verschillende varianten

Maar de positionering als mode-item is niet het enige dat gevolgen heeft voor de manier van verkopen. De Watch komt in talloze varianten en de bedoeling is dat klanten het horloge uit kunnen proberen in de winkel. Tot die varianten behoort ook een 18-karaats gouden Watch, die waarschijnlijk voor enkele duizenden dollars over de toonbank zal gaan. Dat vraagt dus om een compleet andere aanpak dan het verkopen van beveiligde iPads, iPhones of MacBooks. Het aannemen van personeel dat gespecialiseerd is in mode-items uit het luxere segment zou daarom wel eens een goede eerste stap kunnen zijn.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar