Terug naar Apple ontwikkelt Flash-alternatief
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple ontwikkelt Flash-alternatief

Door Redactie iCreate10 mei 2010 13:401 min. leestijd0

“Flash is een stervende technologie”, deze uitspraak van Steve Jobs sierde onlangs de cover van iCreate Magazine. De relatie tussen Adobe en Apple is grimmiger dan ooit. De onlangs gelanceerde iPad ondersteunt dan ook geen Adobe Flash.

Apple werkt al enige tijd aan een oplossing; hun antwoord op Adobe Flash en Microsoft Silverlight heet Gianduia. Dit is Apple’s Flash-alternatief en op dit moment werken ze al met dit platform.

De onthulling van Gianduia komt niet helemaal als donderslag bij heldere hemel. De software werd vorig jaar achter gesloten deuren getoond tijdens de World of WebObjects Developer Conference (WOWODC). Een van de ontwikkelaars die toen al aan Gianduia mocht ruiken verkondigde dat hij in positieve zin was weggeblazen door Apple’s nieuwe platform.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Apple gebruikt Gianduia al in enkele webapplicaties van hun verkoopafdeling. Zoals het online iPhone-reserveringssysteem op de Amerikaanse Apple-website. Ook het een-op-een-trainingsprogramma van Apple maakt er gebruik van. We zullen nog even moeten wachten voordat Apple openbaar uitpakt met Gianduia. Op z’n vroegst leren we meer tijdens het WWDC-evenement in juni.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar