Terug naar 'Apple ontwikkelt AR-bril die al in 2019 af moet zijn'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple ontwikkelt AR-bril die al in 2019 af moet zijn'

Door Sven Lamers9 november 2017 09:232 min. leestijd0

Een groeiende afdeling binnen Apple werkt aan een AR-bril met geïntegreerde display en processor. Dat meldt Bloomberg en noemt als bron ‘goed geïnformeerde mensen’. Volgens Apple’s eigen planning moet de techniek in 2019 af zijn, een lancering zou dan mogelijk in 2020 kunnen volgen. Deze planning is ‘erg agressief’ en zou nog kunnen veranderen, aldus de bronnen. De codenaam van het product is T288. Het meest bijzondere aan deze AR-headset is het geïntegreerde display en de processor. Concurrenten gebruiken meestal een combinatie tussen bril en telefoon, waarbij laatstgenoemde het overgrote deel van de hardware levert.

StackAR

Eigen chip en eigen ‘realityOS’

Net als bij de Apple Watch wil Apple volgens het bericht een chip uit eigen makelij gebruiken. Door processor en grafische unit te combineren, kan deze chip extreem klein worden. Daarnaast is Apple echter ook bezig met een nieuw besturingssysteem voor de bril: rOS – kort voor ‘Reality OS’ – is gebaseerd op iOS. Het bedrijf test op dit moment nog verschillende bedieningsconcepten, waaronder een touch-paneel, spraakbesturing en hoofdbewegingen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Voor interne testdoeleinden ontwikkelt de afdeling naar verluidt hardware die lijkt op de Samsung Gear VR-headset – maar dit moet geen consumentenproduct worden. Apple’s ARKit in iOS 11 is de eerste stap, aldus Bloomberg, met de volgende komen belangrijke updates. Bijvoorbeeld het zogeheten ‘persistent tracking’ dat de positie van virtuele objecten in een kamer ziet en opslaat, zodat meerdere gebruikers deze met hun eigen apparaat kunnen zien.

Apple-baas maakt reclame voor AR

Geruchten en speculaties over een AR-bril zijn bijna net zo oud als de verhalen over een Apple Car. Het bedrijf heeft meerdere patenten op dat gebied en haalt al jaren experts binnen, waaronder iemand van NASA die bij de ruimtevaartsorganisatie aan VR- en AR-projecten werkte.

Ook Apple-baas Tim Cook had het in het verleden vaak over Augmented Reality. Het wordt volgens het ‘the next big thing’ en Apple investeert al heftig in de techniek. Virtual Reality zal volgens hem echter een niche blijven omdat gebruikers zich ermee afsluiten van hun omgeving.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar