Terug naar ‘Apple bouwt nu zijn eigen 5G-modemchips’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple bouwt nu zijn eigen 5G-modemchips’

Door Koen van Ekeren11 december 2020 17:132 min. leestijd0

Apple is begonnen aan de ontwikkeling van zijn eigen 5G-modem. Dit meldt Bloomberg op basis van bronnen binnen Apple. Nu gebruikt de iPhone 12 (Pro) nog een 5G-chip van Qualcomm, maar Apple wil minder afhankelijk worden van modemleveranciers.

Apple 5G modem

Apple ontwikkeling 5G modem

Het nieuws komt zeker niet uit de lucht vallen. Al sinds 2019 gaan er geruchten dat Apple zijn eigen modemchips wil ontwikkelen. In dat jaar nam Apple de complete modemdivisie van Intel over. Voor een bedrag van 1 miljard dollar smeedde het zo het team van ingenieus samen dat verantwoordelijk was voor Apple’s eerste mobiele modem.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nu is Apple eindelijk echt begonnen met de ontwikkeling van zijn eerste mobiele modemchip, zo laat Bloomberg weten. De website vernam van ingewijden dat Johny Srouji, die bij Apple leiding geeft aan de ontwikkeling van de modem, dit gisteren tijdens een interne bijeenkomst meedeelde.

‘Dit jaar zijn we begonnen met de ontwikkeling van onze eerste mobiele modem die een nieuwe strategische transitie mogelijk maakt’, zou hij hebben gezegd. ‘Strategische investeringen als deze zijn cruciaal voor een toekomst met innovatie technologieën.’

Minder afhankelijk

Een mobiele modem is een van de belangrijkste onderdelen van de iPhone, waarmee telefoongesprekken en verbinding met internet via mobiele netwerken mogelijk zijn. Door de modems zelf te maken, wil Apple minder afhankelijk worden van leveranciers. Bovendien zou dit de productiekosten moeten verlagen, aangezien Apple nu nog licentiekosten moet betalen aan Qualcomm.

Srouji liet niet weten voor wanneer de eerste iPhone met de modem van Apple gepland staat. Dat lijkt nog wel even te duren. Volgens Bloomberg sloot Apple in 2019 een licentieovereenkomst met Qualcomm af voor zes jaar. Dit betekent mogelijk dat de eerste iPhone met 5G-modem van Apple op z’n vroegst in 2025 verschijnt.

In de bijeenkomst liet Srouji ook iets los over de andere chips die Apple maakt. Apple werkt aan een ‘familie’ van Mac-chips, zei hij. Die moeten beter worden dan Intel’s snelste computerchips.

Bron: Bloomberg

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar