Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

‘Apple bouwt nu zijn eigen 5G-modemchips’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple ontwikkeling 5G modem


Lees verder na de advertentie

Apple is begonnen aan de ontwikkeling van zijn eigen 5G-modem. Dit meldt Bloomberg op basis van bronnen binnen Apple. Nu gebruikt de iPhone 12 (Pro) nog een 5G-chip van Qualcomm, maar Apple wil minder afhankelijk worden van modemleveranciers.

Apple ontwikkeling 5G modem

Het nieuws komt zeker niet uit de lucht vallen. Al sinds 2019 gaan er geruchten dat Apple zijn eigen modemchips wil ontwikkelen. In dat jaar nam Apple de complete modemdivisie van Intel over. Voor een bedrag van 1 miljard dollar smeedde het zo het team van ingenieus samen dat verantwoordelijk was voor Apple’s eerste mobiele modem.

Nu is Apple eindelijk echt begonnen met de ontwikkeling van zijn eerste mobiele modemchip, zo laat Bloomberg weten. De website vernam van ingewijden dat Johny Srouji, die bij Apple leiding geeft aan de ontwikkeling van de modem, dit gisteren tijdens een interne bijeenkomst meedeelde.

‘Dit jaar zijn we begonnen met de ontwikkeling van onze eerste mobiele modem die een nieuwe strategische transitie mogelijk maakt’, zou hij hebben gezegd. ‘Strategische investeringen als deze zijn cruciaal voor een toekomst met innovatie technologieën.’

Minder afhankelijk


kooptip

Een mobiele modem is een van de belangrijkste onderdelen van de iPhone, waarmee telefoongesprekken en verbinding met internet via mobiele netwerken mogelijk zijn. Door de modems zelf te maken, wil Apple minder afhankelijk worden van leveranciers. Bovendien zou dit de productiekosten moeten verlagen, aangezien Apple nu nog licentiekosten moet betalen aan Qualcomm.

Srouji liet niet weten voor wanneer de eerste iPhone met de modem van Apple gepland staat. Dat lijkt nog wel even te duren. Volgens Bloomberg sloot Apple in 2019 een licentieovereenkomst met Qualcomm af voor zes jaar. Dit betekent mogelijk dat de eerste iPhone met 5G-modem van Apple op z’n vroegst in 2025 verschijnt.

In de bijeenkomst liet Srouji ook iets los over de andere chips die Apple maakt. Apple werkt aan een ‘familie’ van Mac-chips, zei hij. Die moeten beter worden dan Intel’s snelste computerchips.

Bron: Bloomberg