Terug naar Apple ontdekt reden voor accuproblemen bij de MacBook Pro
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple ontdekt reden voor accuproblemen bij de MacBook Pro

Door Sven Lamers11 januari 2017 09:332 min. leestijd3

Al een tijdje zijn er klachten over de accutijd van de nieuwe MacBook Pro. Volgens gebruikers haalt Apple’s laptop maar zelden de geadverteerde tien uur batterijtijd. Ook de Amerikaanse consumentenbond Consumer Reports vond in zijn eigen tests dat de accu erg inconsistente resultaten levert. Voor het eerst kreeg een MacBook Pro-model daarom niet het waardeoordeel ‘Aanbevolen’ door de organisatie. Dat zag Apple niet zitten en werkte met Consumer Reports samen om erachter te komen wat de slechte accutijden veroorzaakt.

MacBook Pro met Touch Bar

De reden voor de slechte accutijd

Dat de MacBook Pro zo slechte accutijden haalt, heeft enerzijds te maken met de testopstelling van Consumer Reports en anderzijds met een bug in de software van Apple. Het belangrijkste onderdeel van de test van Consumer Reports is het browsen op internet. Hiervoor gebruikt de organisatie Safari en schakelt via het ‘Ontwikkel’-menu de caches van de browser uit. Dit wordt gedaan om voor een vergelijkbare testopstelling te zorgen. Prima gedachte, ware het niet dat dan een bug optreedt. Volgens Apple probeert Safari met uitgeschakelde caches continu om icoontjes van websites te laden, die je bijvoorbeeld ziet op de Favorieten-pagina. Dat zorgt voor een veel hoger energieverbruik dan noodzakelijk is.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Herhaling van de test

In een bèta-versie van macOS is deze bug verholpen en Consumer Reports heeft al aangegeven dat het zijn tests opnieuw wil uitvoeren. In de eerste tests varieerde de batterijtijd tussen 3,75 en 19,5 uur – een erg ongebruikelijk resultaat. De nieuwe resultaten worden binnenkort verwacht en we houden jullie uiteraard op de hoogte.

Eerst had Apple als reden op een supportpagina genoemd dat de MacBook Pro vooral in het begin heel veel energie verbruikt, omdat Spotlight bijvoorbeeld je hele harde schijf indexeert en Mail alle oude berichten binnenhaalt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
botje3
Lezer
botje3

Over welke macbooks gaat dit? Ik heb een Pro 13Inch, inmiddels ± 5 jaar oud en al vrij snel ging de performance terug naar soms een accuduur van max 3-4 uur en dan deed ik eigenlijk niets. Beetje surfen/tekstverwerken en zet de verlichting van scherm en toetsenbord op ± 50%. Opladen lijkt ook steeds langer te duren. 2,5 uur om geheel op te laden. Gaat dus inmiddels bijna net zo snel leeg als vol.

Sven Lamers
Lezer
Sven Lamers

Het artikel gaat allen over de nieuwste MacBook Pro die in oktober 2016 gepresenteerd werd. In jouw geval zou ik aanraden om coconutBattery te downloaden van http://www.coconut-flavour.com/coconutbattery/ en te kijken hoeveel capaciteit de accu van je MacBook nog heeft. Na 5 jaar heeft de accu waarschijnlijk al te veel laadcycli doorlopen en is die toe aan vervanging.

botje3
Lezer
botje3

Dank je. 2/3 ongeveer, maar het “voelt” anders. Misschien nog maar eens bij een winkel laten checken.