Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple waarschuwt: omzet valt tegen door coronavirus

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple logo


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteren een omzetwaarschuwing uitgestuurd betreffende het tweede kwartaal van dit jaar. Dat de verwachtingen naar beneden zijn bijgstesteld, heeft alles te maken met de uitbraak van het coronavirus in China.

Apple omzetwaarschuwing Q2 2020

Apple had verwacht in Q2 van dit jaar een omzet te draaien van tussen de 63 en de 67 miljard dollar. Een wat minder specifieke waarde dan normaal, omdat er toen al onzekerheid was vanwege het coronavirus. Maar zelfs de meest bescheiden inschatting van de omzet kan niet worden gehaald, zo heeft Apple medegedeeld aan aandeelhouders en investeerders. In een interne memo aan Apple-medewerkers zegt Apple-CEO Tim Cook er het volgende over: ‘Onze kantoren en contactcentra in China zijn opnieuw geopend. De Apple Stores gaan ondertussen ook weer open, maar het duurt wat langer dan verwacht voordat alles weer bij het oude is.’

Tweeledig probleem

Apple geeft aan dat het probleem tweeledig is. Ten eerste zijn er problemen in de toeleveringsketen, waardoor er wereldwijd tekorten aan iPhones zijn. In de Chinese fabrieken is de productie inmiddels weer hervat, maar in een lager tempo dan verwacht. Het duurt dit jaar ook langer voordat mensen terugkeren van hun vakantie rondom Chinees Nieuwjaar. Ten tweede is de vraag naar Apple-producten in China zelf veel lager. Veel Apple Stores en andere winkels die Apple-producten verkopen, zijn tijdelijk dicht geweest. Winkels die wél open waren, hadden gereduceerde openingstijden en veel minder klanten dan normaal.

Buiten China was de vraag naar Apple-producten en -diensten in lijn is met de verwachtingen. Apple denkt dat de verstoring van tijdelijke aard is. ‘Apple is fundamenteel sterk’, aldus Cook.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Bron: MacRumors