Terug naar Het grote Apple-nieuws van 2011
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Het grote Apple-nieuws van 2011

Door Redactie iCreate27 december 2011 14:005 min. leestijd2

iPad 2 onthuld

Op woensdag 2 maart werd de iPad 2 gepresenteerd. De opvolger van Apple’s succesvolle tablet baarde veel opzien. De iPad 2 is namelijk 33% dunner, heeft een snellere A5-processor en twee camera’s aan boord. De nieuwste iPad werd met een prijs vanaf €479 ook nog goedkoper aangeboden dan de voorganger. De tablet werd daarmee de meest succesvolle tot dusver en de concurrentie heeft nog altijd het nakijken.

OS X Lion verschijnt

Baanbrekend was de Keynote van Steve Jobs die op 6 juni plaats vond, waarbij iCloud, iOS 5 en OS X Lion werden gepresenteerd. Een draadloze opslagservice, een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem en het beste besturingssysteem voor de Mac tot dusver. En ook al waren we zelf ietwat sceptisch nadat we Lion op 20 juli installeerden,  inmiddels willen we niet anders meer.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Nep-Apple Stores in China

Opmerkelijk nieuws kwam er vanuit Azië in de maand juli. In China werden een aantal valse Apple Stores ontdekt door de lokale regering. Niet veel later moesten de betreffende winkels worden gesloten. Het bijzondere van dit hele verhaal was dat de winkels zo goed waren nagemaakt, dat zelfs de medewerkers niet door hadden dat ze niet voor Apple werkten.

Getouwtrek om patenten

Het jaar 2011 stond in het teken van getouwtrek om patenten. De grootste patentkwestie speelde tussen Samsung en Apple, over de Galaxy Tab en de iPad. Samsung zou de ontwerpen van de Amerikaanse fabrikant van onder meer de iPad en iPhone ‘slaafs hebben gekopieerd’ en daarmee was Apple niet zo content. Het leidde tot onder meer een verbod op de verkoop van de Galaxy Tab in Duitsland en in Nederland. Maar daar bleef het niet bij, want om ieder stukje technologie werd plots in de rechtszaal gestreden tussen onder meer Google, HTC, Apple en Samsung. En deze strijd is nog altijd niet beslist. Het getrouwtrek wordt ongetwijfeld vervolgd in 2012.

Tim Cook treed aan als CEO

Sommige dingen zie je van ver aankomen, maar zodra ze daadwerkelijk gebeuren schrik je er toch wel van. Zo’n moment beleefden mensen binnen de gehele Apple-community en ver daarbuiten op 25 augustus, toen Steve Jobs zijn functie als CEO neerlegde en Tim Cook als opvolger werd aangedragen. Tim Cook nam al eerder de honneurs waar als CEO, maar is nu definitief ingelijfd als hoogste baas bij Apple. Steve Jobs zou vanaf dat moment verder gaan als bestuurslid bij Apple.

Films in Nederlandse iTunes Store

Het kwam als een donderslag bij heldere hemel: op 27 september konden Nederlandse klanten van de iTunes Store plots ook films huren.  Het aanvankelijk beperkte aanbod werd steeds verder uitgebreid, waarbij zelfs Nederlandse en Nederlands ondertitelde films hun weg vonden naar de iTunes Store. Een aankondiging van de Apple TV leek vanaf dat moment niet meer ver weg te zijn.

iCreate Live 2011

Tijdens een schitterende nazomerdag op 1 oktober vonden een groot aantal trouwe iCreate-lezers en hun aanhang hun weg naar Neerlands’ grootste Apple-event in de Amsterdamse RAI. Met meer dan dertig standhouders en tientallen sprekers werd de bezoeker een divers programma voorgeschoteld. Hier waren de beoordelingen dan ook naar, want het evenement kreeg uiteindelijk een dikke 7 van de bezoekers.

Apple TV in NL

Consumenten moesten er lang op wachten, maar sinds 4 oktober werd de Apple TV eindelijk ook door Apple verkocht in Nederland. Na maanden van grijze import, naderde de introductie van het zwarte kastje met rasse schreden nadat Apple eerder films in de iTunes Store beschikbaar maakte. Voor €119 wisselt Apple’s zwarte set-top box van eigenaar.

iPhone 4S

‘Let’s Talk iPhone’ was het thema voor Apple’s keynote op 4 oktober. Er werd al maanden halsreikend uitgekeken naar het evenement waar de nieuwste iPhone gepresenteerd zou worden. Veel mensen hoopten op een compleet vernieuwde iPhone, de iPhone 5. Ze kregen echter een upgrade van de iPhone 4, de iPhone 4S. Een toestel dat alleen inwendig veranderde: zo werd er een A5-chip ingebouwd, de camera vernieuwd en werd Siri geïntroduceerd. Siri, een spraakassistent, is de meest spraakmakende nieuwe feature voor de iPhone. Ondanks dat er veel mensen teleurgesteld leken in de nieuwe iPhone, werd de iPhone 4S het best verkopende toestel tot nu toe.

iOS 5

Op 12 oktober, iets meer dan een week na de presentatie van iPhone 4S, werd iOS 5 beschikbaar gesteld aan het grote publiek. Na maanden van testen werd de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem de wijde wereld in gestuurd. En dat gebeurde niet zonder problemen: veel gebruikers klaagden over de onmogelijkheid om de software te downloaden en het installeren ging in eerste instantie ook bij lang niet iedereen van een leien dakje. Inmiddels lijkt het erop dat de ergste problemen verholpen zijn. Nu is het voor velen nog wachten op een jailbreak.

Steve Jobs overlijdt

Naast alle leuke berichten die ons bereikten dit jaar, was er ook een bericht dat de hele wereld bereoerde: op 5 oktober overleed Steve Jobs, technologie-icoon en mede-oprichter van Apple. Na een jarenlange strijd tegen kanker moest hij het helaas opgeven. Hij laat een groot bedrijf, een sterk merk, een vrouw, drie kinderen en een gigantische groep volgelingen achter. Zijn erfenis is echter in goede handen met Tim Cook en de zijnen, zodat Steve’s gedachtengoed nog vele jaren voortgezet kan worden.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Gert
Lezer
Gert

Volgens mij klopt het artikel niet helemaal, Steve Jobs sterfdag was 5 oktober en niet 18 oktober.

Gert
Lezer
Gert

Volgens mij klopt het artikel niet helemaal, Steve Jobs sterfdag was 5 oktober en niet 18 oktober.