Terug naar Apple deelt nieuwe iPhone X-video’s met aandacht voor Face ID en portretbelichting
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple deelt nieuwe iPhone X-video’s met aandacht voor Face ID en portretbelichting

Door Koen van Ekeren12 december 2017 11:292 min. leestijd0

Apple heeft op zijn YouTube-kanaal drie nieuwe commercials geplaatst. De nieuwe iPhone X-video’s hebben betrekking tot twee belangrijke kenmerken van de iPhone X: Face ID en portretbelichting.

Nieuwe iPhone X-video’s Apple

De drie video’s zijn flitsend en duren slechts vijftien seconden. De eerste clip, genaamd ‘Opens with a Glance’ (opent met een blik) gaat over Face ID. Apple beschrijft het systeem in de video als ‘het meest onvergetelijke en magische wachtwoord dat ooit is gemaakt: jouw gezicht’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ook in de tweede video, ‘Adapts to Your Face’ (past zich aan je gezicht aan) breekt Apple een lans voor het gezichtsherkenningssysteem. In de video is een man te zien bij wie de lengte van de baard nogal fluctueert. Maar deze veranderingen in de gezichtsbeharing hebben geen gevolgen voor Face ID; het systeem blijft de al dan niet bebaarde man herkennen.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=TahA4J952ww

Dit bovenstaande heeft te maken met de machine learning-technologie, die geïntegreerd is in de Face ID-technologie. Daardoor blijft het systeem zichzelf trainen om je gezicht te leren kennen. Dit betekent dat als het gezicht een beetje afwijkt – bijvoorbeeld doordat je een baard laat groeien – het profiel van de gebruiker wordt bijgewerkt.

Portretmodus iPhone X

De laatste video, ‘Introducing Portrait Lightning’ (introductie van portretbelichting) demonstreert Apple de portretbelichting-functie. Daarmee maak je bijna foto’s alsof ze in een professionele fotostudio gemaakt zijn. Portretbelichting is overigens ook beschikbaar op de iPhone 8 Plus.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar