Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple lanceert morgen volledig nieuw display’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple scherm


Lees verder na de advertentie

Apple werkt aan twee nieuwe displays: een goedkoper 4,5K-scherm, en een opvolger van de Pro Display XDR. Volgens nieuwe geruchten wordt er morgens tijdens het Apple-event één van de twee gelanceerd.

Goedkoper Apple-display

Op het moment verkoopt Apple alleen de Pro Display XDR, een professioneel scherm van maar liefst € 5499. Het is inmiddels al vele jaren geleden dat Apple ook goedkopere displays verkocht. Zoek je dus een betaalbaar extern scherm voor je Mac, dan kom je op dit moment altijd uit bij andere merken.

Er gaan al langer geruchten dat Apple werkt aan een display om dit gat op te vullen. Dit scherm zou gebaseerd zijn op de iMac, met dezelfde grootte, 4,5K-resolutie en goedkopere IPS-techniek. De prijs van zo’n display zou rond de € 1000 liggen. Mark Gurman van Bloomberg beweert juist dat het ‘instapscherm’ van Apple geavanceerder zal zijn, en een prijs krijgt van rond de € 2500.

Apple Studio Display

Apple Pro Display XDR


kooptip

Apple werkt volgens 9to5mac ook aan een zogenaamd Apple Studio Display. Dit is de directe opvolger van de Pro Display XDR, met een hogere resolutie van 7K. Hij behoudt dezelfde mini-led-techniek met hoog contrast en hoge helderheid.

Ook zou dit scherm een ingebouwde Apple A13-chip hebben, die gebruikt kan worden om beelden met een lagere resolutie te verbeteren zonder de processor van je Mac te belasten. Het display krijgt waarschijnlijk dezelfde hoge prijs als de Pro Display XDR.

Apple-event 8 maart

Volgens Mark Gurman heeft Apple het ontwerp van één van deze nieuwe displays enkele maanden geleden afgerond. De kans is volgens hem daarom aanwezig dat Apple morgen, tijdens het eerste Apple-event van het jaar, dit display gaat aankondigen. Of het om het goedkopere scherm of om de Studio Display gaat, is nog niet bekend.

Het Apple-event is morgenavond vanaf 19:00 live te volgen via onze website. Ook houden we een liveblog bij op Twitter.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac