Terug naar Apple negeerde veiligheidslek in iTunes
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple negeerde veiligheidslek in iTunes

Door Redactie iCreate25 november 2011 10:581 min. leestijd0

Deze maand heeft Apple voor iTunes de update naar versie 10.5.1 uitgebracht. Die update verhelpt onder meer een beveiligingslek dat kwaadwillenden in staat stelt met een Trojaans paard – vermomd als update voor de mediaspeler van iTunes –  het netwerk van de gebruiker onder controle te krijgen. Op die manier slaagde bijvoorbeeld ook de Duitse maker van de ‘snuffelsoftware’ FinFisher systemen binnen te dringen zonder dat dit werd opgemerkt.

Drie jaar

Het frappante is nu dat Apple al in juli 2008, dus meer dan drie jaar geleden, door de prominente Argentijnse beveiligingsexpert Fransisco Amato van het bestaan van dit lek op de hoogte is gebracht en er al die tijd klaarblijkelijk niets aan heeft gedaan. Tenminste dat schrijft Brian Krebs, die voor zijn blog KrebsOnSecurity over de e-mailcorrespondentie tussen Amato en de beveilingsafdeling van Apple beschikt.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Vergeten?

Waarom Apple er zo lang over heeft gedaan om die bug te fixen, is niet bekend. Een feit is dat Apple pas op 28 oktober van dit jaar contact met Amato opnam. ‘Misschien zijn ze het vergeten, of het was slechts een punt onder aan hun takenlijstje’, aldus Amato. Hoe dan ook, volgesn Apple is iTunes 10.5.1 ‘nog beter beveiligd’.

Foto: spiegel.de

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar