Terug naar Apple neemt eye-tracking bedrijf over voor AR en VR
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple neemt eye-tracking bedrijf over voor AR en VR

Door Sven Lamers28 juni 2017 11:082 min. leestijd0

Om augmented en virtual reality (AR en VR) toepassingen mogelijk te maken, heb je kennis nodig. En die kennis haalt Apple door overnames in huis. De nieuwste aanwinst? Het Duitse bedrijf SensoMotoric Instruments dat gespecialiseerd is in eye-tracking. De overname werd inmiddels bevestigd door het Amerikaanse Axios.

sensomotoric-instruments

Minder belasting voor grafische kaart

SensoMotoric Instruments (SMI) is op op beeldherkenningssystemen gespecialiseerd die voor augmented reality- (uitgebreide realiteit, AR) en virtual reality-doeleinden gebruikt kunnen worden. Met behulp van camera’s en andere sensors herkent de techniek van het bedrijf waar een persoon naar kijkt. Op die manier kan de grafische output worden aangepast.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In 2016 liet SMI op het Mobile World Congress in Barcelona zien hoe de techniek VR-toepassingen kan versnellen. Het bedrijf presenteerde daar zogeheten ‘foveal rendering’. Dat  zorgt dat de grafische kaart minder belast wordt tijdens het berekenen van VR-beelden. Dat is normaliter een van de veeleisendste taken voor een grafische kaart. De truc zit hem in het renderen van de beelden: alleen het gedeelte waarop de ogen focussen wordt op de hoogste resolutie weergegeven, de rest slechts met 60 procent ervan.

Geschikt voor VR en AR

SMI gebruikt het bepalen van de oogpositie ook voor onderzoeksdoeleinden. Apple zou de techniek bijvoorbeeld in een VR-bril kunnen bouwen. Deze heeft het bedrijf volgens geruchten al langer op de planning staan. Als de bril inderdaad met deze nieuwe techniek komt, kun je ervan uitgaan dat het nog meerdere jaren duurt voordat deze echt gelanceerd wordt.

Overname door Apple

De medewerkers van SMI wisten op navraag van Duitse media overigens nog niets van de overname. MacRumors heeft echter achterhaald dat de CEO van het bedrijf, Eberhard Schmidt, kort geleden werd vervangen door een advocaat die met Apple samenwerkt.

De nieuwe eigenaar van SMI is Vineyard Capital Corporation. Deze hoort wederom bij een van Apple’s eigen advocaten. Na de overname werd overigens ook de website van SMI aangepast. Details over verschillende producten werden verwijderd, evenals een site met vacatures en de blog van het bedrijf.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar