Terug naar Apple neemt audio- en display-expert van Dolby aan
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple neemt audio- en display-expert van Dolby aan

Door Sven Lamers1 april 2015 08:462 min. leestijd0

Apple heeft Mike Rockwell, Executive Vice President bij Dolby, aangenomen voor zijn hardware-divisie, zo lezen we bij 9to5Mac. Volgens een betrouwbare bron werd Rockwell aangenomen om de audio- en display-prestaties van toekomstige Apple-producten te verbeteren. Dit is een breed gebied en zou bijna alles kunnen betekenen. Aannemelijke opties zijn een nieuwe Apple Thunderbolt Display, nieuwe versies voor Logic en Final Cut Pro of nieuwe speakers. Volgens het LinkedIn-profiel van Rockwell werkt hij al sinds februari voor Apple, maar er staat niets over zijn functie.

Mike Rockwell

Expert bij Dolby

Bij Dolby was Rockwell hoofd van de ‘Advanced Technology Group’ waar hij verantwoordelijk was voor ‘het uitvinden van nieuwe technologie’. Terwijl Dolby vooral bekend staat om zijn geluidssystemen met meerdere kanalen, werd er onder Rockwell ook gewerkt aan ‘Dolby Vision’ – een nieuw type display de weergave van HD-content te verbeteren.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Belangrijke aanwinsten

Rockwell is een van Apple’s belangrijkste aanwinsten op het gebied van audio en beeld in de laatste jaren, maar hij is niet de enige. In 2011 werd bijvoorbeeld Tomlinson Holman van THX aangenomen en 2014 de twee audio-experts Dana Massie en Peter Eastty. Neem daarbij nog de overname van Beats in 2014 en het is erg waarschijnlijk dat Apple aan een hervorming van zijn audio-producten werkt – zowel op hardware- en softwaregebied.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar