Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Concurrentie voor Apple Music: YouTube Music nu ook in Nederland

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
YouTube Music


Lees verder na de advertentie

Apple Music en Spotify hebben er in Nederland een geduchte concurrent bij. Vanaf vandaag is YouTube Music beschikbaar in de Benelux, de muziekstreamingdienst van Google. De muziek-app is gratis en heeft een Premium-versie, waarvoor je 10 euro per maand betaalt.

YouTube Music

De streamingdienst was al beschikbaar in zeventien landen, maar maakt nu dus ook zijn debuut in Nederland. Daarnaast komt YouTube Music ook naar België en Luxemburg. Een groot voordeel van de dienst is dat je niet alleen gelicentieerde muziek kunt beluisteren, maar je ook toegang hebt tot videoclips en live-opnames.

Daarnaast is YouTube – net als Spotify – gratis te gebruiken. Je hoort dan echter wel reclames tussendoor en er is geen mogelijkheid om liedjes te downloaden, of op de achtergrond af te spelen.

YouTube Premium of YouTube Music Premium

Als je af wilt van de reclames, heb je twee mogelijkheden: een abonnement op YouTube Premium, of YouTube Music Premium. Die kun je overigens het beste afsluiten via de website van YouTube; via de App Store betaal je extra.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

YouTube Music Premium is de goedkoopste variant en kost 9,99 euro per maand; evenveel als Spotify en Apple Music. Voor dit bedrag luister je advertentievrij naar je favoriete muziek en speel je liedjes op de achtergrond af. Dit betekent dat de muziek zich blijft afspelen als je de app afsluit.

Daarnaast kun je kiezen voor YouTube Premium; dit abonnement kost 11,99 per maand. Hiermee heb je niet alleen toegang tot de functionaliteiten van Music Premium, maar kun je ook de video’s van YouTube advertentievrij bekijken. Daarnaast krijg je er series en films bij die door YouTube zijn geproduceerd: de YouTube Originals.

YouTube Music is gratis te downloaden in de App Store. De app wordt gefaseerd uitgerold, dus het kan zijn dat je nog even moet wachten voordat je de app kunt downloaden.