Terug naar Concurrentie voor Apple Music: YouTube Music nu ook in Nederland
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Concurrentie voor Apple Music: YouTube Music nu ook in Nederland

Door Koen van Ekeren29 augustus 2018 11:212 min. leestijd0

Apple Music en Spotify hebben er in Nederland een geduchte concurrent bij. Vanaf vandaag is YouTube Music beschikbaar in de Benelux, de muziekstreamingdienst van Google. De muziek-app is gratis en heeft een Premium-versie, waarvoor je 10 euro per maand betaalt.

YouTube Music

YouTube Music

De streamingdienst was al beschikbaar in zeventien landen, maar maakt nu dus ook zijn debuut in Nederland. Daarnaast komt YouTube Music ook naar België en Luxemburg. Een groot voordeel van de dienst is dat je niet alleen gelicentieerde muziek kunt beluisteren, maar je ook toegang hebt tot videoclips en live-opnames.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Daarnaast is YouTube – net als Spotify – gratis te gebruiken. Je hoort dan echter wel reclames tussendoor en er is geen mogelijkheid om liedjes te downloaden, of op de achtergrond af te spelen.

YouTube Premium of YouTube Music Premium

Als je af wilt van de reclames, heb je twee mogelijkheden: een abonnement op YouTube Premium, of YouTube Music Premium. Die kun je overigens het beste afsluiten via de website van YouTube; via de App Store betaal je extra.

YouTube Music Premium is de goedkoopste variant en kost 9,99 euro per maand; evenveel als Spotify en Apple Music. Voor dit bedrag luister je advertentievrij naar je favoriete muziek en speel je liedjes op de achtergrond af. Dit betekent dat de muziek zich blijft afspelen als je de app afsluit.

Daarnaast kun je kiezen voor YouTube Premium; dit abonnement kost 11,99 per maand. Hiermee heb je niet alleen toegang tot de functionaliteiten van Music Premium, maar kun je ook de video’s van YouTube advertentievrij bekijken. Daarnaast krijg je er series en films bij die door YouTube zijn geproduceerd: de YouTube Originals.

YouTube Music is gratis te downloaden in de App Store. De app wordt gefaseerd uitgerold, dus het kan zijn dat je nog even moet wachten voordat je de app kunt downloaden.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar