Terug naar ‘Apple Music wordt in juni helemaal vernieuwd’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple Music wordt in juni helemaal vernieuwd’

Door Sven Lamers4 mei 2016 13:542 min. leestijd0

Apple Music nog geen jaar oud, toch zijn er al geruchten dat Apple’s muziekstreamingdienst in juni compleet vernieuwd wordt. Dat meldt Bloomberg op basis van betrouwbare bronnen. Volgens het artikel moet vooral de bediening van Apple Music intuïtiever worden, daarnaast is er sprake van een betere integratie van streaming- en downloadmogelijkheden, evenals een uitbreiding van de beschikbare radiostations. De WWDC is natuurlijk het perfecte moment om deze vernieuwde versie uit te brengen.

Apple Music iPhone

Ingewikkelde interface

Apple Music heeft al zo’n 13 miljoen abonnees, maar de dienst krijgt ook veel kritiek op de ingewikkelde interface. In een jaar tijd heeft Apple’s streamingdienst bovendien geen grote updates gekregen; het lijkt erop dat Apple vooral bezig is met het fixen van bugs. Recent maakte het bedrijf echter een API voor Apple Music beschikbaar, waardoor app-ontwikkelaars Music-functionaliteit in hun eigen apps kunnen inbouwen. Een eerste aanwijzing dat een nieuwe versie in aantocht is?

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Interne conflicten over Apple Music

Het rapport van Bloomberg beschrijft ook interne conflicten die binnen Apple zijn ontstaan over Music. Deze hangen vooral samen met Jimmy Iovine, medeoprichter van Beats – het bedrijf dat Apple in 2014 voor 3 miljard dollar overnam. Bloomberg zegt dat Iovine eigen onderhandelingen met artiesten heeft gevoerd, onafhankelijk van Apple. Nu mag dat misschien bij Apple niet in goede aarde zijn gevallen, maar Iovine zorgde naar verluidt wel voor een wapenstilstand met Taylor Swift en kon hip-hop-artiest Drake ervan overtuigen om zijn nieuwste album exclusief op Music uit te brengen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar