Terug naar Apple Music: onbeperkt muziek streamen voor 10 euro per maand
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Music: onbeperkt muziek streamen voor 10 euro per maand

Door Jelle Mol8 juni 2015 21:363 min. leestijd0

Op de WWDC-keynote heeft Apple zoals verwacht zijn vernieuwde muziekdienst geïntroduceerd: Apple Music. In iTunes en in de bestaande Muziek-app in iOS komt een streamingdienst waarmee je toegang krijgt tot de iTunes-muziekbibliotheek. Ook komt er een non-stop radiostation dat gerund wordt door bekende dj’s.

Antwoord op Spotify

Met veel bombarie werd de presentatie van Apple Music verzorgd door Jimmy Iovine, platenbaas en mede-oprichter van Beats, dat een jaar geleden werd overgenomen door Apple. Sindsdien is er achter de schermen hard gewerkt aan een antwoord op streamingdiensten als Spotify omdat de verkoop via iTunes steeds verder wegzakte. Apple Music biedt de volledige iTunes Store-bibliotheek inclusief muziekvideo’s voor streaming aan op je iPhone, iPad, iPod touch en in iTunes op Mac en Windows. Oftewel: direct beschikbaar voor miljoenen klanten. Ook komt er in het najaar een app voor Android beschikbaar, een primeur voor Apple.

Beschikbaarheid

Apple Music gaat 9,99 dollar per maand (vrijwel zeker ook 9,99 euro) kosten en is vanaf 30 juni beschikbaar in meer dan 100 landen, waaronder ook Nederland en België. De eerste drie maanden is voor iedereen gratis. Bovendien komt er een familie-abonnement voor € 14,99 waar zes familieleden gebruik van kunnen maken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De dienst wordt waarschijnlijk ingebouwd in iOS 8.4 en komt ook in een update van iTunes.

Apple Music streaming

Aanbevelingen

Apple Music bestaat uit drie elementen. Een functie die ‘For you’ wordt genoemd maakt het mogelijk om nieuwe muziek te ontdekken via aanbevelingen. In tegenstelling tot concurrerende diensten worden die aanbevelingen gedaan door echte mensen. Je kunt zelf aangeven welke muziek je leuk vindt en direct streamen vanuit de app of iTunes. Apple stelt dat de muziek perfect aansluit bij je activiteiten en stemming op dat moment.

Apple Music Beats 1

Radio: Beats 1

Beats 1 wordt het radiostation van Apple Music waar 24/7 live radio gemaakt gaat worden door verschillende dj’s in New York, Los Angeles en Londen. Het station wordt geleid door Zane Lowe, die enkele maanden geleden bij BBC Radio werd weggeplukt. Tijdens de shows zullen verschillende genres muziek te horen zijn, inclusief interviews met bekende artiesten.

Apple Music Connect

Connect

De derde pijler van Apple Music is Connect, een soort sociaal netwerk voor artiesten. Hiermee wil Apple muzikanten een platform bieden om te kunnen interacteren met hun fans. Connect lijkt het meeste op een combinatie van Facebook, Twitter en Instagram waar artiesten berichtjes, foto’s en video’s kunnen plaatsen. De kracht van Connect is dat het ondergebracht is in dezelfde Muziek-app, waardoor gebruikers één centrale plek krijgen om artiesten te volgen en muziek te luisteren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar