Terug naar Apple stopt na 10 jaar met Apple Music Festival
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple stopt na 10 jaar met Apple Music Festival

Door Laura Grootaarts5 september 2017 10:121 min. leestijd0

10 jaar lang organiseerde Apple jaarlijks het Apple Music Festival. De tiende editie blijkt ook de laatste te zijn geweest. Dit jaar bleef een aankondiging uit en inmiddels heeft Apple tegenover MBW bevestigd dat ze gestopt zijn met het festival.

Apple Music Festival stopt

Apple Music Festival stopt dit jaar

Jaarlijks wist Apple grote artiesten te strikken om op te treden op diverse podia in Londen. In september was er dan avond aan avond een optreden. Eerst gedurende de hele maand, later werd dat al teruggebracht tot tien avonden. De optredens waren gratis toegankelijk voor inwoners van het Verenigd Koninkrijk – dat ging op basis van loting. Bovendien waren ze live te zien via iTunes – eerst gratis, maar vorig jaar had je er een Apple Music-abonnement voor nodig.

Voorheen iTunes Festival

Het eerste festival werd in 2007 gepresenteerd. Toen heette het nog het iTunes Festival. In 2015 werd het omgedoopt naar Apple Music Festival. In de voorbije jaren stonden onder meer Adele, Oasis, Lady Gaga en Coldplay op het programma. Het organiseren van het festival kostte natuurlijk een smak geld, geld dat Apple voortaan op een andere manier wil besteden. Zo zouden ze liever kleinschalige en eenmalige evenementen willen sponsoren.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar