Terug naar ‘Apple werkt aan monitor met ingebouwde iPhone-chip’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple werkt aan monitor met ingebouwde iPhone-chip’

Door Koen van Ekeren26 juli 2021 10:482 min. leestijd0

Apple lijkt te werken aan een opvolger van zijn Pro Display XDR. De nieuwe Apple-monitor zou beschikken over een ingebouwde A13-chip met Neural Engine. Dit melden bronnen aan nieuwswebsite 9to5Mac.

Apple Pro Display XDR

Apple: monitor met A13-chip

Eind 2019 lanceerde Apple een extern beeldscherm voor professionals: het Pro Display XDR. Die monitor heeft een 32-inch scherm met een 6K-resolutie en hij is ontworpen om HDR-content weer te geven. Een stevig prijskaartje is er ook: je betaalt er minstens € 5499 voor.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wat het Pro Display XDR niet heeft, is een ingebouwde GPU. Die krijgt zijn opvolger waarschijnlijk wel, dankzij de A13-processor. Dat is inclusief de Neural Engine, bedoeld om processen met machine learning te versnellen. De A13 werd eerder gebruikt voor de iPhone 11 en iPhone 11 Pro.

Door een GPU in het externe beeldscherm in te bouwen, kan de Apple monitor grafische taken met een hoge resolutie weergeven, zonder dat de volledige rekenkracht van de Mac-processor hoeft te worden benut. Het zorgt dus dat het zware grafische werk soepeler draait.

Apple zou de kracht van de A13 ook kunnen combineren met de processor van de Mac, om nog intensievere grafische taken uit te voeren, schrijf 9to5Mac. Ook kan de chip zorgen voor wat slimme features voor het Pro Display XDR, zoals AirPlay. Het is volgens 9to5Mac nog mogelijk dat Apple uiteindelijk kiest voor een krachtigere chip dan de A13, dus wellicht stopt Apple er nog een M1 in.

Goedkopere Apple-monitor

Het Pro Display XDR is duidelijk geen monitor voor de gemiddelde consument. Met het externe beeldscherm richt Apple zich vooral tot de professionele video-editor die veel werkt met HDR-content.

Er zijn ook geruchten geweest dat Apple plannen heeft voor een beeldscherm met een toegankelijkere prijs. Begin dit jaar meldde Mark Gurman van Bloomberg dat Apple een opvolger van het Thunderbolt Display in ontwikkeling heeft. Dit scherm werd in 2011 geïntroduceerd en kostte 999 dollar. In 2016 werd de verkoop daarvan stopgezet, maar mogelijk komt er dus nog een comeback.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar