Terug naar Apple moet meer met Ping gaan doen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple moet meer met Ping gaan doen

Door Redactie iCreate9 september 2010 15:124 min. leestijd0

Inmiddels gebruik ik al enkele dagen Ping, het nieuwe sociale muziek-netwerk van iTunes. Nu denk ik dat deze dienst heel erg leuk kan worden, maar er missen nog een heel hoop mogelijkheden die je eigenlijk wel zou verwachten. Je kunt gewoon nog niet zoveel met Ping, zelfs al heb je veel vrienden met dezelfde muzieksmaak.

Daarnaast vind ik het een beetje raar dat Ping zich beperkt tot muziek, terwijl je dit ook wilt gebruiken voor alle andere onderdelen van iTunes. De dienst staat wat dat betreft nog echt in de kinderschoenen en Apple is wel erg bescheiden begonnen met zijn eigen antwoord op Facebook, Spotify en Last.fm. Daarom heb ik een Ping-wensenlijstje gemaakt die de heren in Cupertino zeker even moeten lezen:

Wenslijst met extra Ping-functies voor iTunes:

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Genius-integratie voor ‘Aanbevolen artiesten’
Ik snap eerlijk niet waarom deze functie niet direct is ingebouwd. Nu raadt iTunes artiesten aan als 50 Cent en Daddy Yankee. En sorry, dat staat nogal ver van mijn muzieksmaak af. Hetzelfde geldt overigens ook voor ‘Aanbevolen mensen’. Maak hiervoor alsjeblieft gebruik van de informatie die Genius verzamelt!

Streaming
Dit is eigenlijk de oplossing die je voor mijn vorige punt wilt hebben: muziek streamen via het internet. Dit zou ik in eerste instantie gratis aanbieden en later betaald maken. Of nog beter: stream de muziek die jij en je vrienden hebben geheel gratis en laat ons alleen betalen voor de nieuwe muziek! Hiervoor hoef je dan alleen een stream-taks (als optie) in de prijzen van de iTunes Store te berekenen. Dat zou een enorme meerwaarde geven aan iTunes als muziekwinkel en Ping als netwerk.

Langere previews
Met Ping wil je de muziek leren kennen die je vrienden goed vinden. Nu kun je die liedjes maximaal 30 seconden beluisteren en dat is gewoon te kort om een goede mening te vormen over een nummer of album. De geruchten gaan dat dit binnenkort 1 minuut per liedje wordt.

Toon mijn iTunes-bibliotheek
Leuk hoor, dat korte lijstje ‘Muziek die ik goed vind’. Maar waarom toont Ping niet simpelweg mijn hele bibliotheek (het liefst gesorteerd per genre) en geeft me de optie om een paar albums uit te lichten die ik écht tof vind?

Voeg de optie voor concerten toe aan artiesten
Zodat je zelf je eigen concertagenda kunt samenstellen. Is er een album van de betreffende tour? Voeg dan de optie toe om album en tour aan elkaar te linken.

Verbeter de User Interface
Want Ping gaat nogal onefficiënt met ruimte om. Op de home-pagina zie ik eerst een zoekbalk en een mailknop, daarna wat slechte aanbevelingen die overkomen als reclame en pas helemaal onderaan het venster de dingen die echt belangrijk zijn: de recente activiteiten van je favoriete artiesten en je vrienden. Stop zoekfuncties in de zijbalk, maak een mooie Genius-balk voor aanbevelingen en houdt het scherm open voor de content waar ik actief om gevraagd heb.

En leg meer de nadruk op de inhoud
De recensies worden nu bijvoorbeeld weggemoffeld terwijl die juist leuk zijn om van anderen te lezen. Je kunt niet snel en makkelijk reageren op muziek die je koopt. Daardoor blijft Ping een doorstuurkanaal van album-art. Daar hebben mensen niet zoveel aan.

Extra functies voor de rest van iTunes

Integratie van Films, series, Podcasts, Audioboeken, iTunes U en de App Store
Je maakt mij niet wijs dat Apple Ping voor muziek wil houden. Waarom zou je dat doen? Het is niet alsof mensen dat niet met elkaar willen delen: zeker bij podcasts is het handig om regelmatig getipt te worden wie welke podcast luistert, want daar heb je eigenlijk geen goed overzicht voor. Hetzelfde geldt ook voor de App Store.

Integratie met Gamecenter
Want als we Ping voor de gehele content van de iTunes Store willen gebruiken, dan wil je ook de leaderboards, achievements en spellen kunnen zien.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar