Terug naar Apple moet de 'i' eerlijk delen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple moet de 'i' eerlijk delen

Door Redactie iCreate12 maart 2010 12:202 min. leestijd0

Apple heeft niet langer het alleenrecht de ’i’ te gebruiken in haar productnamen. Het Australische Bureau voor Handelsmerken stemde niet in met Apple’s verzoek de naam ‘DOPi’ als handelsmerk te weigeren. De naam spelt iPod achterstevoren en prijkt op tassen en hoezen voor Appleproducten. Volgens Apple lijkt ‘DOPi’ teveel op de naam van hun muziekspeler door het gebruik van de ‘i’, het Bureau voor Handelsmerken denkt hier anders over.

Apple is ervan overtuigd dat consumenten bij het zien van de ‘i’ denken dat het een Appleproduct betreft. Dat lijkt niet helemaal terecht aangezien iSkin en iSoft al gevestigde handelsmerken zijn in het elektronicasegment, beide zijn niet van Apple.

Het geschil tussen de Wholesale Central, het bedrijf achter ‘DOPi’, en Apple wordt geleid door Michael Kirov. Deze uitgesproken Applefan is het in dit geval echter niet eens met het bedrijf achter de iPod. Hij besluit dat Apple niet heeft aangetoond dat “een persoon met doorsnee intelligentie en geheugen een product met de ‘i’ automatisch bestempelt als een Apple product.” Daarmee is de zaak afgedaan, Apple heeft ongelijk.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Volgens advocaat Tervor Choy komen nu meer bedrijven weg met het gebruik van de ‘i’. Het besluit betekent niet dat alles nu mogelijk is, handelsmerken die teveel lijken op Apple’s productnamen kunnen nog steeds niet door de beugel. Een product lanceren met de naam ‘iPODE’ is er dus niet bij.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPod
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar