Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
nieuws

Apple wil ’tijdperk na de iPhone’ beginnen op 5 juni

Auteur: Ward Edema
0 reacties
tijdperk na iPhone


Lees verder na de advertentie

Apple is klaar om te beginnen aan het ’tijdperk na de iPhone’, met een totaal nieuw product dat al op 5 juni wordt aangekondigd. Dit moet je weten.

Tijdperk na de iPhone

Het wordt volgens Apple-analist Mark Gurman een van de belangrijkste dagen in de geschiedenis van Apple: 5 juni 2023. Op die dag begint Apple aan zijn jaarlijkse WWDC (Worldwide Developers Conference), met als opening het grootste Apple-event van het jaar. Het evenement zal vol met grote aankondigingen zitten, zoals iOS 17, macOS 14 en watchOS 10. Maar één nieuw product zal de show stelen.

Het gaat om Apple’s ‘mixed reality-bril’, een revolutionaire headset die zowel de realiteit kan vervangen (virtual reality) als virtuele objecten toe kan voegen aan de werkelijkheid (augmented reality). Het wordt het tweede grote nieuwe product van Apple sinds het overlijden van Steve Jobs, en Apple ziet het als het begin van het ’tijdperk na de iPhone’ waarin headsets platte schermen gaan vervangen.

Apple Reality

De bril, die waarschijnlijk de naam Apple Reality of Apple Reality Pro krijgt, wordt aangekondigd met een volledig ecosysteem eromheen. Volgens Gurman wordt het besturingssysteem xrOS toegelicht, evenals extra diensten en een ontwikkelaarskit zodat appmakers direct aan de slag kunnen met apps voor de headset.


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Apple Reality concept

Het Apple-event zal – zoals we dat inmiddels gewend zijn – vooraf opgenomen zijn. Hoewel we daardoor het extreem enthousiaste publiek moeten missen, geeft het Apple wel de kans om de headset van z’n beste kant te laten zien. Want hoewel het misschien indrukwekkend is om zo’n bril op je neus te hebben, is het bijzonder lastig om deze ervaring te tonen in een video. Maar als er een bedrijf is dat dit overtuigend kan aanpakken, dan is het wel Apple.

Lees meer over de Apple Reality

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Apple’s mixed reality-headset en de WWDC 2023? Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg en Marcus Kane op Twitter