Terug naar Apple meest respectabele bedrijf
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple meest respectabele bedrijf

Door Redactie iCreate10 juni 2011 09:141 min. leestijd1

Apple is het meest respectabele bedrijf volgens een studie van het Reputation Institute. De eerste plaats moet de fabrikant overigens delen met grote concurrent Google. Apple en Google verslaan bedrijven als Disney, BMW en LEGO, die samen de top 5 vormen in de Global RepTrak 100 van 2011. LEGO kwam overigens in de regio Europa als beste uit de bus.

In de studie wordt in kaart gebracht welke bedrijven het meest worden gewaardeerd door consumenten over de hele wereld. In totaal deden 48.000 consumenten in 15 verschillende landen mee aan de studie. Ook Sony, Daimler, Canon, Intel en Volkswagen hebben een erg goede reputatie. Microsoft valt net buiten de top 10.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Kritiek
De studie laat zien dat veel bedrijven in hun eigen land meer worden gewaardeerd dan daarbuiten. Het is opvallend dat Apple zo goed scoort, aangezien het de afgelopen jaren veel kritiek krijgt, met name vanwege de werkomstandigheden in de fabrieken van één van de leveranciers van Apple’s iPad, Foxconn.

Overigens is Nederland ook vertegenwoordigd in de top 100 van meest gerespecteerde bedrijven. Philips staat op de 27ste plaats, op plaats 59 staat Unilever en op 67 staat Heineken.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
stealth98
Lezer
stealth98

Dat Apple en Google hoger uit de bus komen dan BMW heeft veel te maken dat BMW haar klantservice niet op orde heeft. Een plek in de top 5 voor BMW is nog erg hoog als je de problemen van BMW services kent

http://scr.bi/j5wHRw