Terug naar 'Apple wil je medische gegevens verzamelen op je iPhone'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple wil je medische gegevens verzamelen op je iPhone'

Door Koen van Ekeren15 juni 2017 15:522 min. leestijd0

Als het aan Apple ligt, wordt de iPhone dé centrale plek voor al je medische gegevens. Dit meldt nieuwssite CNBC. Met het medische dossier krijgen iPhone-gebruikers niet alleen een beter beeld van hun gezondheid, maar de informatie kan ook eenvoudig gedeeld worden met artsen en apotheken.

Medische gegevens

Medische gegevens op iPhone

Binnen de gezondheidsafdeling van Apple zou een geheim team aan het project werken. Met ziekenhuizen en ontwikkelaars bespreken zij de mogelijkheden van een medisch platform op een iPhone. Hier staan gegevens in zoals doktersbezoeken, allergieën-informatie, gedetailleerde labresultaten en doktersrecepten.

Met het platform probeert Apple te doen wat het met muziek heeft gedaan: cd’s en MP3’s vervangen voor een gecentraliseerd beheersysteem in iTunes. Hiermee pakt Apple een probleem aan dat al jaren binnen de medische gemeenschap speelt. Het delen van gezondheidsgegevens verloopt moeizaam tussen artsen – vooral als het om verschillende ziekenhuizen gaat.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Op termijn moeten iPhone-gebruikers de gezondheidsgegevens dus zelf paraat hebben. Het is dan bijvoorbeeld niet meer nodig om je vorige dokter te bellen om alle informatie door te spelen naar de nieuwe. Je mag overigens zelf kiezen met wie je de medische gegevens deelt. Dit kunnen ziekenhuizen zijn, maar ook Gezondheid-apps.

Google en Microsoft

Eerder hadden Google en Microsoft vergelijkbare plannen voor een medisch dossier, maar dit was zonder succes. Google startte bijvoorbeeld met Google Health, maar beëindigde het project in 2011 vanwege een gebrek aan belangstelling.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar