Terug naar 'Apple-medewerkers verwond na tests met AR-bril'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple-medewerkers verwond na tests met AR-bril'

Door Laura Grootaarts21 april 2017 12:312 min. leestijd0

Apple zou plannen hebben met Augmented Reality (AR) maar echt concrete informatie daarover is er nog niet. Nu zijn er uit onverwachte hoek weer aanwijzingen gevonden voor een AR-bril waarmee Apple aan het experimenteren is. De experimenten gaan blijkbaar niet van een leien dakje …

Incidenten op de werkvloer

Gizmodo heeft de hand weten te leggen op een veiligheidsdocument van Apple. Het document is op 14 april per ongeluk naar honderden Apple-medewerkers gestuurd en toen is het al snel gelekt. In het rapport staan 70 bedrijfsongevallen en -incidenten bij Apple beschreven.

Veel van de beschreven incidenten stellen vooral de gaapspieren op de proef. Zo is er te lezen dat een Apple-medewerker (waarschijnlijk werkzaam in de catering) zijn hand verbrandde toen hij een visje uit de oven wilde halen. Een andere medewerker merkte een vreemde geur op bij het openen van een doos Apple Pencils: er was elektrolyt uit de batterijen gaan lekken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Incidenten met AR-bril

Maar tussen de regels door valt er dus wel wat interessants te lezen. Twee incidenten lijken te wijzen op testen met het prototype van een Augmented Reality-bril. Een medewerker maakte melding van oogpijn nadat ze laserlicht had gezien. Het gebruikte prototype werd in beslag genomen voor onderzoek. Een andere medewerker kreeg last van haar ogen na gebruik van een product: de verzegeling ervan was verbroken. Mogelijk was ermee gerommeld.

Geruchten Augmented Reality

Augmented Reality, iPhone 8, concept, AR

Al tijden gaan er geruchten over Apple en AR. Zo heeft Tim Cook eerder al geroepen dat AR zeer interessant is, een kerntechnologie. In Israël schijnt een gigantisch team bezig zijn met het ontwikkelen van toepassingen en eind vorig jaar waren er geruchten over Smart Glasses van Apple.

Augemented reality legt een extra laagje over de werkelijkheid. Door de glazen van een AR-bril zie je gewoon de wereld om je heen, maar met extra informatie daaraan toegevoegd. Navigeer je van A naar B, dan zie je bijvoorbeeld pijlen op de weg die je de juiste kant op sturen. Boven winkels zou je coupons met aanbiedingen kunnen zien.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar