Terug naar Apple Maps drie keer zo populair als Google Maps
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Maps drie keer zo populair als Google Maps

Door Laura Grootaarts8 december 2015 12:122 min. leestijd0

De navigatie-app Apple Maps wordt op de iPhone drie keer vaker gebruikt dan de grote concurrent Google Maps. Dat heeft Apple gezegd tegen persbureau AP.Apple Kaarten

Vijf miljard zoekopdrachten

Apple Maps krijgt wekelijks zo’n vijf miljard zoekopdrachten. Apple Maps, ook wel bekend als Kaarten, staat natuurlijk standaard geïnstalleerd op iedere iPhone en iPad dus daarmee heeft de app al een voorsprong op Google Maps. Zelfs als je beide apps op je telefoon hebt staan, is de kans groot dat je onbewust toch vaker kiest voor kaarten. Zoek je via de ingebouwde zoekfunctie Spotlight bijvoorbeeld een adres? Dan krijg je de resultaten gepresenteerd in Kaarten en niet in Google Maps.

Aan Apple Maps is flink gewerkt

Toch is het opmerkelijk dat Apple Kaarten het zo goed doet want de app was een tijd zó waardeloos, dat mensen hem volkomen negeerden. Tot 2012 stond Google Maps standaard op je iPhone, maar deze app werd van de ene op de andere dag ingewisseld voor Apple Maps. Die app maakte een valse start want het was nog lang geen volwaardig alternatief voor Google Maps. Zo werd je in Australië zomaar de wildernis in gestuurd als je de instructies letterlijk opvolgde. Apple heeft de app inmiddels flink onder handen genomen en het tij weten te keren.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Apple Maps: niet per se beter

Google Maps is in bepaalde opzichten uitgebreider dan Apple Maps. Een extra als Google Streetview, bijvoorbeeld, is stukken beter uitgewerkt dan Apple’s 3D-kaarten – die zien er toch een beetje uit alsof je in een matige game bent beland.  Bovendien: met Google zie je zo de hele wereld en bij Apple is de toevoeging van welke stad dan ook zo’n beetje nieuwsgierig. Maar dat is blijkbaar niet waar het om draait: beide apps brengen je inmiddels prima van A naar B, en blijkbaar is dat voor de grootste groep iOS-gebruikers het belangrijkste.

Welke app heeft jouw voorkeur? Apple Maps of Google Maps?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar