Terug naar Apple lost probleem met App Thinning op
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple lost probleem met App Thinning op

Door Laura Grootaarts29 september 2015 14:542 min. leestijd0

Vorige week meldden we je dat App Thinning nog niet werkte in iOS 9. Een behoorlijke sof, want dit was dé feature voor iedereen die een iPhone heeft met een magere 8 of 16 GB opslagruimte. Het ziet ernaar uit dat Apple nu druk bezig is met het oplossen van de problemen.

XcodeUpdate van Xcode

Inmiddels is er een update verschenen van Xcode, het programma waarmee ontwikkelaars apps kunnen bouwen voor onder andere de iPhone, iPad en iPod touch. Volgens de omschrijving in de Mac App Store verhelpt deze update bugs die te maken hadden met App Thinning. Het is overige nog niet duidelijke of deze update nu het probleem compleet verhelpt. Eerder schreef Apple de problemen toe aan een bug in iCloud. Misschien volgt er dus ook een update van iOS.

App Thinning, wat is dat?

Sommige apps bevatten onderdelen die je op jouw toestel helemaal niet gebruikt. Je hebt helemaal niks aan grote iPad-buttons op je iPhone 5c. Maar wanneer je een universele app downloadt, zitten ze bij het pakket inbegrepen. App Thinning moet ervoor zorgen dat je alléén die zaken downloadt die ook daadwerkelijk van belang zijn voor jouw toestel.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De functie had al meteen bij de lancering van iOS 9 moeten werken. App-ontwikkelaars gingen er direct mee aan de slag, maar zagen vervolgens alsnog de universele versie van hun apps verschijnen in de App Store. Dit is ook een mogelijke verklaring voor apps die soms meerdere keren schreeuwden om opnieuw bijgewerkt te worden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar