Terug naar Apple lost grootste Apple Music-probleem op
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple lost grootste Apple Music-probleem op

Door Laura Grootaarts19 juli 2016 11:332 min. leestijd0

Apple Music bestaat inmiddels een jaar en Apple gaat nu een grote ergernis van het eerste uur aanpakken. Je eigen muziek wordt voortaan beter herkend en gematcht met muziek uit de Music-catalogus. Dit is te lezen op Apple-blog The Loop.

Muziek niet goed herkend door Apple Music

Apple Music-gebruikers merkten vorig jaar al snel dat hun muziek niet al te goed herkend werd. Apple Music keek bij het matchen van de nummers naar de metadata ervan: dat zijn gegevens als de titel van het nummer en de naam van de artiest. Het gebeurde daarom geregeld dat bijvoorbeeld een bijzondere opname van een nummer werd vervangen door een studio-versie. Waren de metadata fout, dan ging het al helemaal mis.

Apple Music iPhone

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Vanaf nu gaat Apple voor het herkennen van de muziek de techniek achter iTunes Match toepassen. iTunes Match is een dienst van Apple waarbij je voor 25 euro per jaar al je muziek af kunt spelen op al je Apple-toestellen, ook muziek die je hebt geïmporteerd van cd’s. iTunes Match ‘beluistert’ de muziek om deze te matchen, en dat is minder foutgevoelig dan metadata.

iTunes Match biedt nóg een voordeel dat Apple Music nu overneemt: de gematchte nummers bevatten geen kopieerbeveiliging (DRM). Je kunt al je geripte en gedownloade muziek permanent ‘inruilen’ voor bestanden van Apple. Het kan voortaan dus ook niet meer gebeuren dat muziek die je geript hebt van je eigen cd’s, plotseling is dichtgetimmerd met een kopieerbeveiliging.

Nog even geduld

Gebruik je iTunes Match met daarbij Apple Music, dan kun je je abonnement op die eerste stoppen. Gebruik je iTunes Match maar geen Apple Music, dan kun je je abonnement gewoon laten doorlopen.

Heb je de veranderingen nog niet opgemerkt? Dat kan, want Apple rolt de verbeteringen beetje bij beetje uit. Ongeveer 1 tot 2 procent van de gebruikers per dag krijgt te maken met de nieuwe manier van muziek matchen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar