Terug naar Apple lezersvragen november 2022 – lees hier alle antwoorden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumNieuws

Apple lezersvragen november 2022 – lees hier alle antwoorden

Door Redactie iCreate7 november 2022 09:004 min. leestijd0

Dagelijks delen lezers hun ervaringen met ons. Dit waren de meest opvallende Apple-gerelateerde lezersvragen van november 2022: iOS 16 editie!

Weer of geen weer

Apple lezersvragen november 2022

Ik ga er voor de gelegenheid maar vanuit dat het aan mij ligt. Als ik bijvoorbeeld ‘Weer-widgets’ op mijn vergrendelscherm wil plaatsen, ziet het er allemaal tijdens de configuratie goed uit. Echter als ik het bewaar, staat er op mijn vergrendelscherm de melding ‘‘Locatievoorzieningen’ is uitgeschakeld’ en zijn de widgets niet gevuld met informatie. De apps zelf werken prima, alleen op het vergrendelscherm wordt de informatie niet getoond. Fred

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in
Je kunt kijken of de instelling bij ‘Instellingen>Privacy en beveiliging>Locatievoorzieningen>Weer’ misschien verkeerd staat. Deze moet namelijk op ‘Altijd’ staan om de Weer-widget te laten werken. Iets soortgelijks geldt voor de groene locatie-stip op de Aarde-wallpapers. Die zet je aan (of uit) via ‘Instellingen>Privacy en beveiliging>Locatievoorzieningen>Astronomie’.

Zoekfunctie op een andere plek

Apple lezersvragen november 2022

Als ik op het home-scherm van mijn iPhone 12 mini zoek naar apps verschijnt de zoekbalk onderaan. Is het mogelijk deze terug bovenaan te krijgen? Dirk Put

Er zijn nu twee manieren om te zoeken. Ten eerste, dit zoekbalkje. Ten tweede kun je nog steeds vanaf halverwege een scherm met apps naar beneden vegen om de zoekoptie op te roepen. De zoekfunctie die eerst op het meest linker scherm zat, is verdwenen. Trouwens: als dit nieuwe zoekveld je irriteert, zet je het uit via ‘Instellingen>Beginscherm>Toon op beginscherm’. Dan verschijnt de pagina-indicator weer.

Een app heeft het begeven

Apple lezersvragen november 2022

Ik woon in Indonesië en heb een iPhone 8, maar na de update naar iOS 16 werken twee apps van mijn banken niet meer. Na herstellen is alle data ververst, maar iOS blijft 16. Wie heeft een oplossing voor mij! Ap

Niet iedere app is op de dag van de iOS-releasedatum helemaal klaar voor de nieuwe versie. Daardoor loop je mogelijk tegen vastlopende apps aan, waar je vooral de eerste dagen en weken na de update last van kunt hebben. Meestal brengen ontwikkelaars snel updates voor hun apps uit die dit oplossen, dus kijk regelmatig even in de App Store of de betreffende apps al een update hebben gekregen. Nu iOS 16 een tijdje uit is, is de kans groot dat ontwikkelaars hun apps wél bijgewerkt hebben.

Waar is de update

vragen_142

Op mijn iPhone was 15.7 geladen; nu krijg ik geen enkele verwijzing naar 16! Bugje? Jean Hintjens

Apple heeft twee updates tegelijk uitgebracht: iOS 15.7 en iOS 16. Eerstgenoemde is bedoeld voor mensen die graag iOS 15 willen houden, maar toch up-to-date willen blijven qua beveiliging. Ook is de update bedoeld voor apparaten die niet meer ondersteund worden door iOS 16: de iPhone 6s (Plus), iPhone 7 (Plus) en eerste generatie iPhone SE. 15.7 stond veel prominenter in beeld en daarom hebben mensen in de haast de verkeerde update gekozen. Daarna kun je alsnog updaten naar iOS 16.

Zie je die optie niet? Je hebt een iPhone 8 of nieuwer nodig. Heb je die, en zit je nog steeds op 15.7? Wellicht heb je ooit een bèta gehad en zit het profiel daarvan in de weg. Verwijder het via ‘Instellingen>Algemeen>VPN- en apparaatbeheer’.

Notificaties zijn zo rommelig

vragen_142

Hoe krijg ik de meldingen weer in het midden van mijn toegangsscherm in plaats van onderaan? Via Instellingen lukt het mij niet. Helen

In iOS 16 worden notificaties aan de onderkant van je scherm gestapeld. Hierdoor heb je ze altijd onder de duim, maar niet iedereen is fan. Hoewel je de notificaties niet naar boven kunt verplaatsen, is het wel mogelijk om van het stapeltje gewoon weer een ouderwetse lijst te maken. Ga naar ‘Instellingen>Meldingen’, en kies bovenaan ‘Lijst’.

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar