Terug naar Apple lezersvragen juli 2022 – lees hier alle antwoorden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumNieuws

Apple lezersvragen juli 2022 – lees hier alle antwoorden

Door Redactie iCreate21 juli 2022 09:004 min. leestijd1

Dagelijks delen lezers hun ervaringen met ons. Dit waren de meest opvallende Apple-gerelateerde lezersvragen van juli 2022.


Aanschaf van Office voor de Mac

Apple lezersvragen juni 2022

Beste mensen, ik heb jullie advies nodig over de aanschaf van Office. Ik had een abonnement daarop voor 70 euro per jaar. Nu kun je ook voor een veel lager bedrag een eenmalige aankoop doen van Office 2021 die levenslang (!) geldt. Wat is nou het verschil tussen beide? Vriendelijke groet, Yvonne Jacob

Het abonnement dat je hebt is Microsoft 365 Personal. Het grootste verschil met die eenmalige aankoop die levenslang geldt, is dat je bij het abonnement steeds weer nieuwe updates en functies krijgt. Bij de eenmalige aankoop, koop je het product zoals het nu is – er komen geen vernieuwingen meer bij.

Er zijn ook nog andere verschillen. Zo heb je bij de levenslange licentie geen iPad-app, mis je wat technische ondersteuning en cloudopslag en heb je maar een licentie voor één Mac. Als je niet al te intensief gebruikmaakt van de Office-toepassingen, kan die levenslange aankoop overigens alsnog een prima deal zijn, maar hij is dus toch beperkt houdbaar.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in


Ik zoek een notitie-app die álles kan

Hallo redactie van het fijne blad, al enige tijd ben ik op zoek naar een app voor op de iPad waarmee ik én kan typen, én kan schrijven (met de Apple Pencil) én de geschreven tekst kan omzetten naar getypte tekst. Zo’n peperduur en redelijk beperkt reMarkable-notitieblok heeft deze laatstgenoemde functie wél. En als ik er dan óók nog foto’s in kan plaatsen, word ik helemaal een gelukkige Apple-user. Hebben jullie hier tips voor? Alvast bedankt! Marc Huiberts

Al deze functies zitten ingebouwd in de app ‘Nebo: Notes & PDF Annotations’. Deze app is gratis met in-app aankopen. In principe kan de ingebouwde Notities-app óók al deze dingen, maar je bent dan afhankelijk van de Scribble-functie – die alleen in het Engels ondersteund wordt – voor handschriftherkenning. Zet je je toetsenbord op Engels, dan gaat deze functie aan. Misschien wordt Scribble in de toekomst ook beschikbaar in het Nederlands, maar bij Apple kun je dan zomaar een paar jaar verder zijn.


Overhevelen naar de HomePod

Apple lezersvragen juni 2022

Hey iCreate, ik lees in de vorige uitgave dat het vanaf de iPhone 11 mogelijk is om muziek rechtstreeks over te hevelen naar de HomePod mini door hem boven de iPhone te houden, maar ik heb een iPhone XR en kan ook gebruikmaken van deze functionaliteit! Nick

Goed punt! Overhevelen is inderdaad mogelijk op oudere toestellen – en zelfs op de originele HomePod – maar het werkt wel nét wat anders. Door het ontbreken van de U1-chip voor de communicatie tussen de apparaten krijg je geen haptische feedback om aan te geven of je je telefoon goed houdt, en komen er niet direct afspeelknoppen en suggesties in beeld. Wel wordt de audio zelf gewoon doorgegeven.


WhatsApp-emoji

Apple lezersvragen juni 2022

Beste iCreate, sinds een paar weken krijg ik allerlei nieuwe meldingen van WhatsApp. Daarin staat dat iemand gereageerd heeft op mijn bericht met een emoji. Dat is op zich best geinig, maar het worden inmiddels zo veel notificaties dat ik er wel een beetje moe van word. Is daar iets aan te doen? Groet, Kevin Mathieu

Sinds half mei heeft WhatsApp inderdaad de mogelijkheid om te reageren op berichten met emoji, door het bericht vast te houden en op één van de zes opties te tikken. Dat de bijbehorende meldingen vermoeiend zijn, hebben wij ook ervaren.

Je kunt ze gelukkig helemaal uitzetten. Dit doe je door in WhatsApp naar ‘Instellingen>Meldingen’ te gaan, en daar het vinkje achter ‘Reactiemeldingen’ uit te zetten. Je hebt de keuze of je dit voor persoonlijke chats, groepschats, of allebei doet.


HomePod uitzetten

vragen_139

In de vorige uitgave heb ik het artikel gelezen over de HomePod mini. Heel interessant en het voegt voor mij veel toe: sinds kort heb ik namelijk een paar HomePod mini’s in huis. Ik heb alleen een vraag: hoe zet ik de HomePod mini helemaal uit, bijvoorbeeld als ik op vakantie ga? Paul Willemse

De HomePod en de HomePod mini hebben allebei geen uitknop, dus je enige optie is om de stekker uit het stopcontact te halen om de HomePod mini volledig uit te schakelen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Peter Langens
Lezer
Peter Langens

Beste, hoe kan ik de afstand en tijd tot waarschuwen van mijn itag zo klein mogelijk maken? Voordat ze mij waarschuwen met ‘achtergelaten ……’ zit ik al op de snelweg !?